Xiaomi розкрила секрет прозорого телевізора

Xiaomi розкрила секрет прозорого телевізора

Як відомо, Xiaomi готова до старту продаж інтер’єрного смарт-телевізора Mi TV LUX Transparent Edition, що має майже повністю прозорий екран. Обіцяють ультратонкий (менше 6 мм) OLED-дисплей та прошивку PatchWall 3.0 на базі ОС Android TV.

Читайте більше про цікаві новинки світу технологій на sundries.com.ua!

Телевізор, що не має екрану

OLED-екран презентованого телевізора практично повністю прозорий. Якщо телевізор виключити, то помітити екран майже неможливо, стверджують розробники унікальної технології.

Вартість прозорого телевізора в Китаї складе біля 50 000 юанів (7 200 USD або 19 000 гривень за поточним курсом). Скільки коштуватиме девайс за межами КНР і коли він там з’явиться, поки невідомо.

Слід зазначити, що технічно дана модель від Xiaomi не мала б називатись першою прозорою, оскільки компанія Samsung (Корея) ще в 2016 році показала концепт аналогічного ТВ. Рік по тому те саме було зроблено компанією LG. Однак обидві моделі так і не дійшли до етапу відкритих продаж, тому у Mi TV LUX Transparent Edition є всі шанси здобути рекорд і стати першим прозорим телевізором у світі.

Секрет прозорого екрану

Модель прозорого телевізора балансує на межі мистецтва та сучасних технологій. Який же секрет створення цієї інновації? На щастя, Xiaomi радо ділиться подробицями.

У першу чергу, всі непрозорі елементи, які зазвичай розташовані одразу за дисплеєм, були перенесені в інше місце. Місцем їх збору стала кругла приставка, обтягнута тканиною. Також довелось створити нову систему охолодження, встановити більший радіатор, а також зробити значну кількість вентиляційних отворів.

Xiaomi стверджує, що можна реалізувати не тільки прозорість LCD-дисплея, але й OLED. Саме на останньому варіанті компанія і зупинила свій вибір, оскільки такі матриці не потребують виділеної підсвітки. То як же розробники створили матрицю дисплею з функціями показу зображення та прозорості одночасно? Секрет - в унікальному дизайні матриці RGBW, коли панель вкрита пікселями лише наполовину. При цьому друга половина залишається прозорою. Самі пікселі настільки дрібні, що їх складно помітити, дивлячись на телевізор зі звичайної відстані.

Для захисту панелі дисплей має приклеєний пласт скла, діагональ якого складає 55 дюймів. Використовується спеціальний клей. По периметру дисплей оточений тонким та міцним металевим захисним каркасом.

 

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат