Ізраїльський синдром

14.10.2023 11:01 ПОДІЇ

У світі виник ще один серйозний конфлікт. Ізраїль майже всю свою історію перебуває у стані війни з сусідами. 10-мільйонний Ізраїль в оточенні 200-мільйонного арабського світу.

Щоб існувати у такому агресивному оточенні, ізраїльтянам потрібно було розвиватися економічно і вкладати кошти в сучасне озброєння. Десь так і було. Ізраїль економічно переріс всіх своїх сусідів і навіть купував у них прихильність до себе. Ну а система протиповітряної оборони «Залізний купол» стала найпопулярнішою в світі, бо виловлювала майже 90% ракет, які ісламісти-терористи випускали по Ізраїлю.

Власне, і самі мешканці Ізраїлю вірили в свою армію. Все працювало бездоганно.

Але сталося щось страшне. З сектору Газа, де проживають палестинці, почалася атака терористів. Спочатку вони випустили по містам Ізраїлю 2500 ракет, а потім проникли на територію країни.

Вони спокійно прорвали кордон і вбивали всіх на своєму шляху. Терористи проникли на музичний фестиваль, який мав назву «Мир» і почали вбивати всіх, хто не зміг втекти. Всього вбили 250 молодих людей. Навіть над трупами знущалися. Перед тим, як застрелити дівчат, їх гвалтували.

Далі терористи пішли нищити поселення. Вбивали цілі родини. Дітям відрубували голови.

За один день ісламські терористи з угрупування ХАМАС вбили 1200 людей і ще майже 300 вивезли на свою територію. Все це нагадує нашу бучу. Коли російські терористи вдиралися в оселі українців і розстрілювали цілі родини. Тому й не дивно, що російська влада не засудила дії ісламістів. Більше того, цілком очевидно, що ця кривава бійня була ініційована путіним та його оточенням для того, щоб відволікти увагу світу від звірств росіян в Україні і щоб світ перенаправив допомогу не в Україну, а в Ізраїль.

Окрім того, у росіян був також план не дати підписати угоду між Саудівською Аравією та Ізраїлем, за якою зріс би видобуток нафти і впала на неї ціна. На тлі нападу палестинських терористів на Ізраїль Саудівська Аравія дійсно відклала підписання такого договору, бо влада країни не може стати на бік єврейського народу, якщо мусульманське населення Саудівської Аравії перебуває в ейфорії від нападу палестинців і підтримує палестинців.

Це страшний біль. Це шок для всього народу Ізраїлю, бо таких жертв цей народ зазнавав лише в часи Голокосту.   При цьому, терористів ХАМАСу підтримали терористи багатьох мусульманських країн. Ізраїль опинився в певній ізоляції і експерти кажуть про відкриття 5-ти фронтів. На Ізраїль нападатимуть терористи не лише з Гази, але й з Лівану, Сирії та навіть Йорданії. Всі вони підтримуються та фінансуються Іраном. Навряд чи в Ізраїля вистачить сил протистояти такому грізному ворогу. Саме тому на допомогу прийшли США. Американський авіаносець та ескадрилья літаків вже перебувають поблизу Ізраїлю і готові дати відсіч ісламістам-терористам.

Ну і про українців. Станом на п’ятницю було відомо про загибель семи українських громадян у цій кривавій бійні. Є і такі, які вважаються зниклими безвісти. Понад тисячу українських громадян звернулися в консульство з проханням про евакуацію. Наразі пообіцяли вивезти перших двісті громадян до Молдови і звідти доправити людей в Україну.

Інші країни також жваво евакуюють своїх громадян з Ізраїлю. А це означає, що в мирне вирішення цього конфлікту вже ніхто не вірить. Світ на порозі масштабної війни, яка має всі шанси перерости у війну світову. Світ здурів повністю.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат