Більше повноважень

19.08.2023 14:33 ПОЛІТИКА

Ми майже щодня чуємо новини про виявлення фактів корупції у сфері постачання армії. Це стосується всього спектру – від оснащення до харчування. Крадуть на всьому. Пригадуєте закупівлю продуктів харчування для армії? Тоді контракт розміром 13 млрд грн Міноборони уклало з ТОВ "Актив компані". Ця фірма має статутний капітал у тисячу гривень. 2021 року податкова служба анулювала у цієї фірми свідоцтво платника ПДВ через відсутність поставок і ненадання декларацій.   Журналісти вияснили: що продукти в контракті значно дорожчі: ніж можна купити навіть на ринках і крутих супермаркетах.

Та, як виявилося, яйця по 17 гривень були квіточками. Були і закупівлі амуніції, яка не просто була неякісною, але й в рази дорожчою, ніж це можна купити в популярних онлайн-магазинах.

А як можуть на це реагувати у самій армії? Армія стала заручником чиновників від уряду. У армії є потреби і це першочергово. Все решта може зачекати. А в уряду продовжують втілювати різні схеми особистого збагачення.

От зараз всі обговорюють зміну Міністра оборони. Мовляв, Рєзніков, який не вилазить зі скандалів, буде назначений послом у Великобританії, а на його місце вже готують інших посіпак. Навіть про Верещук кажуть. І жодного слова про те: щоб міністерство очолив хтось із тих, хто знається на проблемах армії.

«Щоб з міністерства поразки, яке очолює брехун і злодій рєзніков, стало міністерством Оборони , його має очолити Сергій Кривонос або Юрій Бутусов. Заміна на іншого міністра/ершу,- зміна повій в борделі. Бордель ОП залишиться», - написав на своїй сторінці у Фейсбук закарпатський політик Сергій Ратушняк.

Але таких планів в офісі президента немає. Там вважають, що міністерство оборони повинен очолити хтось дуже залежний від офісу.

Найгірше те, що вже поговорюють і про долю командуючого ЗСУ Валерія Залужного. Його популярність росте, а це не подобається тим, хто тут прагне бути найпопулярнішим.

Але ж у нас війна. На кону – незалежність та існування держави. Хіба не повинно все працювати на перемогу? Хіба ми не маємо перейти на військові рейки і все підпорядкувати збройним силам? Хіба ми не маємо надати повний карт-бланш військовим. Адже саме так вигравалися війни і потім стрімко розвивалися держави. Згадайте творця єдиної національної Німеччини генерала Отто Бісмарка. Згадайте творця великої Франції генерала Шарля де Голя. Згадайте фактичного творця республіки Туреччина генерала Кемаля Ататюрка.

У нас є шанс врятувати та створити велику Україну, якщо за це також візьметься генерал. Наразі ним може бути генерал Віталій Залужний. Людина, якій довіряють. Справжній патріот держави. Але хіба хтось дасть йому таку можливість? Таких у високих кабінетах не люблять.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат