Нас відвідав президент

05.08.2023 18:27 ПОЛІТИКА

Закарпаття відвідав президент України Володимир Зеленський, який взяв участь у нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України. На нараду також приїхали голова Офісу Президента Андрій Єрмак, главу уряду Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Президент Зеленський у своєму виступі закликав українських дипломатів не бути статистами, а бути більш активними: щоб зробити керівництво країн-партнерів більш лояльними до України.

Українські дипломати повинні працювати над тим, щоб наші партнери прийняли нашу Формулу Миру, щоб надавали нам всебічну допомогу зброєю, щоб допомагали нам інтегруватися в ЄС та НАТО, щоб допомагали економічно і взялися за відбудову України.

Також Зеленський звернув увагу дипломатів на те, що вони повинні допомагати українцям, які через війну кинули свої домівки і зараз перебувають в інших країнах світу.

Наскільки від наших дипломатів залежить рішення керівників світових держав виділяти нам зброю – невідомо. Останнім часом ми занадто вперто просимо зброю, а коли наші прохання трошки гальмують керівники провідних держав, то ми ображаємося, забуваючи, що свого часу були лідерами з виробництва зброї, але потім закрили всі програми і розпродали все, що мали. І ніхто, окрім нас, в цьому не винен.

Під час робочої поїздки в Закарпатську область Зеленський також провів координаційну нараду щодо економічної, соціальної та безпекової ситуації в регіоні.

Начальник Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита поінформував учасників про соціально-економічну ситуацію в регіоні, проекти регіонального розвитку та забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб. Віктор Микита також доповів про релокацію державних і приватних підприємств на Закарпаття.

Начальник Закарпатської ОВА презентував Главі держави символічну першу партію солі, видобуту з Тереблянського родовища на території області.

Під час наради також ішлося про криміногенну та оперативну ситуацію на Закарпатті.

У свою чергу Президент Зеленський підкреслив, що проєкти регіонального розвитку Закарпаття є одними з кращих у країні, та наголосив на необхідності масштабувати окремі з них на всі області. Водночас Глава держави відзначив позитивну динаміку економічного розвитку краю і стратегічне бачення закарпатської команди на коротку та довгу перспективу.

Також Володимир Зеленський зауважив, що наш регіон буде одним із драйверів економічного й соціального зростання України, та подякував всім на Закарпатті, хто працює на благо країни й допомагає наближати перемогу!

Згодом Зеленського ще повезли до Берегова, щоб показати наочно, що закарпатські угорці не є ворогами, а вони також вболівають за долю держави, громадянами якої є. На цьому візит президента завершився.

З позитивного: дорогу до комплексу "Верховина", а значить до Невицького замку, ідеально відремонтували. Свіженький асфальт. Комунальники додатково вичистили центр Ужгорода, особливо біля будівлі обласної влади.

З негативного: подібні форуми, а тим більше за участі президента, не повинні відбуватися у комплексі, який належить людині, що в численних інтерв'ю російській пресі вихваляла російських диктаторів Путіна та Медвєдєва.   Чи знав президент, що він виступає в комплексі «Верховина», який належить місцевому коньячному барону Гісему. Це той самий, який називав путіна та мєдвєдєва Мініним та Пожарським і вірив, що росія вже виграла третю світову війну?

Чи знав Зеленський, що з «Верховини» перекрили прохід людей до Невицького замку, а деякі землі громади опинилися дивним чином у власності туркомплексу?

Напевно, що не знав.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат