Хто віддавав зброю?

08.07.2023 11:43 ПОЛІТИКА

Російські ракети бомбили Львів. Зовсім поруч від нас. Є руйнування, загиблі та поранені. Здавалося б, Львів так далеко від лінії фронту, але російські «Калібри» пройшли всю нашу систему ППО і влучили в цілі. Ці ракети мають дальність польоту 2500 кілометрів і спокійно сягають будь якої точки України.

Чим ми можемо відповісти? Ми лише просимо у Заходу зброю. Просимо дати нам такі ж далекобійні ракети. Просимо дати літаки та танки. Президент Зеленський скаржиться, що без західної зброї ми не можемо нормально почати контрнаступ. Ми просимо, просимо і просимо…

А ми ж були країною, яка була серед лідерів виробництва та продажу зброї. Це зараз ми радіємо, що нас якась країна Заходу дала 15 танків, а колись у нас їх було тисячі. І сотні ракет.

Ми писали про те, як при президентові Ющенку, коли його секретаріатом керував Віктор Балога було віддано росії сотні ракет, якими нас зараз бомбардують.

Лише за 2007 рік вони під гаслом так званого «реформування ЗСУ» продали зброї на понад 1 мільярд доларів, що на 20% більше порівняно з 2006 роком.

За правління цього дуету міністрами оборони України були Єхануров та Гриценко. Але зброю ми віддавали вже давно. Ось при яких міністрах оборони скільки літаків, танків та ракет було списано та продано:

Міністр оборони

Літаки

Танки

Ракетні установки

Михайло Єжель

127

1000

29

Дмитро Саламатін і Павло Лебедєв

98

292

 

Володимир Шкідченко

12

238

 

Євген Марчук

86

263

572

Олександр Кузьмук

96

136

248

Анатолій Гриценко

192

698

1054

Юрій Єхануров

73

102

4

Валерій Іващенко

78

86

3

На жаль, вже і при нинішній владі ще до війни зупинялися програми з виробництва зброї, а та зброя, яка у нас була, також списувалася та продавалася. Чого варта зупинка програми розробки та виробництва ракети «Нептун». Такої самої, яка збила російський крейсер «Москва».

Тому ми зараз абсолютно залежні від зброї Заходу. А Захід не поспішає нам давати ні літаки, ні танки, а про обстріл російської території і мови бути не може. Як у таких умовах можна виграти війну? Як у таких умовах не втрачати життів наших воїнів? Як захистити від ракетних обстрілів цивільних людей?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат