Даремний переляк

13.05.2023 11:18 ПОЛІТИКА

Чомусь критичною у цій війні   вважалася дата 9 травня. Росіяни казали, що на цю дату Україна готує масований обстріл території Росії включно з Москвою і навіть відмінили в більшості прикордонних містах паради. У самій Москві парад таки відбувся, але тривав він всього 45 хвилин, а з танків по площі перед Кремлем проїхав лише один танк. Та й той був музейним експонатом. На парад приїхали лише декілька президентів з країн Середньої Азії і Лукашенко. Але Лукашенку було так погано, що він навіть не залишився на обід і полетів додому. Одним словом – ганьба.

Ми ж також чекали, що будуть обстріли України з боку окупантів. Але обійшлося незначними нальотами безпілотників, які ми вже навчилися збивати.

І все ж, на фронті є позитивні зміни. Наші війська почали відвойовувати Бахмут. І якщо росіяни планували до 9 травня повністю захопити це місто, то плани їхні виконані не були.

Чи може означати те, що ми просунулися на декілька кілометрів на Донбасі, початок контрнаступу? Зовсім ні. Наша влада каже, що ми ще не готові. Мовляв, нема необхідної зброї.   І тут знову виникає багато питань. Адже НАТО переконує, що всю необхідну для контрнаступу зброю ми отримали. Більше того, спікер контингентів НАТО в Європі та Африці Мартін О’Доннелл заявив, що Україні було передано для контрнаступу понад 600 видів зброї, а це більше, ніж має зараз будь яка армія світу.

Знову і знову прокручується тема початку війни. Україна сама себе зливала. Через перешийок Чонгар з Криму без проблем пройшли окупанти і за день захопили Херсон. Через два дні вже майже був оточений Київ, а окупанти захопили Харківщину, Чернігівщину та Сумщину.

До війни ми були однією з провідних країн світу з продажу зброї. У нас були сотні тисяч танків та бронетехніки, сотні літаків. Але як свого часу було передано Росії наші стратегічні літаки та крилаті ракети, так потім кудись продали і всю військову техніку.

Було дуже схоже на те, що влада в Україні була готова до того, щоб здати частину країни ворогу і лише після того, як опір росіянам почали чинити військові та простий народ, влада «підключилася» до оборони.

Тим не менше, колаборанти та російські спецслужби все ще мають вплив на нашу владу. Тому досі у владних кабінетах сидять ще відверті вороги, а от справжніх патріотів-захисників починають «зачищати».

Виникає питання, а чому в ці процеси не втручається влада США та союзників з ЄС? Адже ці країни відправляють нам мільярди грошей своїх платників податків. Можливо, ці мільярди не є інвестиціями в нашу перемогу, а інвестиціями у наше виснаження. Бо для перемоги потрібно трохи інше – сучасні літаки та ракети далекого радіусу дії. А з цим Захід не поспішає.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат