За чий рахунок?

04.11.2022 10:24 ПОДІЇ

Україна в пітьмі. Ворог не зупиняється і нищить нашу енергетику. Влада каже, що ракетними ударами знищено вже понад 40 % енергосистеми України.

Фашисти хочуть, щоб ми сиділи в пітьмі, без води та тепла. Сподівання на те, що наш змучений народ вийде на вулиці і почне вимагати від влади йти на перемовини з ворогом. Останній ракетний обстріл був особливо нищівним — свинособаки бомбили найбільшу ГЕС Європи — Новодністровську в Чернівецькій області. До речі, це був перший обстріл цієї області, бо до цього росіяни боялися, щоб їхні ракети не зачепили Румунію, яка є в НАТО. Під час бомбардування шматки ракети таки впали за межі України, але не на територію Румунії, а на територію Молдови. Молдова ж після інциденту «викликала на килим» російського посла. На більше у влади цієї країни не вистачило сміливості. А шкода. Адже останнім часом кремлівські пси все частіше зазіхають на суверенітет Молдови і наразі проводять купу акцій протесту, намагаючись знести нинішню владу і поставити проросійську.

І все ж, як будуть вести себе українці в умовах енергетичної блокади? Безумовно, що почнеться нова хвиля еміграції. Вже зараз багато українців, які повернулися до України, знову планують виїхати кудись на Захід хоча б на період холодів. Чехія вже запропонувала тим українським біженцям, які там жили і повернулися до своїх домівок в Україну, добре подумати, і їхати знову до Чехії.

Буде важко. Електроенергію вимикають і вимикатимуть ще більше. Потрібно готуватися до лютої зими. Але радує те, що більшість українців налаштовані рішуче і не мають наміру нити. «Путінські свинособаки думають нас заморозити взимку, але нас грітиме ненависть до цих російських псів», — кажуть українці.

У цій всій історії є ще одне питання. На початку 90-х наша енергосистема була в плачевному стані. У нас також були віялові відключення електропостачання. І тепер стає зрозуміло, чому так відбувалося. Появилися ко- лишні комсомольці з вкраденим комсомольсько-комуністичним капіталом із членських внесків. Ці молоді «бізнесмени» просто тишком-нишком приватизували всю енергосистему України. Електроенергія опинилася у руках фірташів, льовочкіних, ахметових, суркісів. Це вони нам встановлювали тарифи і багатіли, багатіли, багатіли.

І ось зараз їхні об’єкти продукування електроенергії зазнали ракетних обстрілів. Як думаєте, чи готові зараз власники цих об’єктів частину свого награбованого багатства віддати на технічне оновлення? Щось не дуже. Ця пошкоджена апаратура дуже дорога і її відновленням займаються не олігархи-власники, а держава. Тобто, ми з вами. Це держава звернулася до міжнародних фінансових установ із проханням надати кошти на придбання необхідної для відновлення роботи електростанцій апаратури. На наше прохання погодилися у деяких фондах і вже 12 міжнародних компаній готові надати нам потрібну техніку та обладнання. Днями Швейцарія зголосилася дати на відновлення електростанцій 100 мільйонів євро. Дають нам обладнання навіть не такі вже й заможні країни Балтії. І добре, коли хтось щось нам дає просто як акт благодійності. А якщо нам дають щось як позику? З яких коштів ми будемо повертати? З державних? Чи все таки заберем у олігархів?

Хіба не є очевидним, що електроенергія є стратегічно важливою? Чи вистачить у нашої влади духу, щоб перевірити законність приватизації наших теплоелектростанцій, ГЕС та АЕС? Чи вистачить духу для націоналізації енергетики?

Ось тут уже є сумніви. Бо якщо щось і відбудеться, то просто заберуть від одних і передадуть іншим. Нічим не кращим.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат