Справа вкрадених земель коньячними баронами буде під контролем

07.10.2022 10:38 ПОДІЇ

Як ми розповідали, після копійчаної приватизації туристичного комплексу «Верховина» біля Невицького замку коньячними баронами почали коїтися незрозумілі афери навколо історичних земель Невицького замку.

Фактично частина цих земель була огороджена ТЦ «Верховиною». З цього приводу Заслужений майстер народної творчості Петро Ходанич на своїй сторінці у Facebook написав: «Відвідав Невицький замок. Вжахнувся. Звична дорога до замку де? Високі залізні огорожі, прохід бетонним хідником — Чисто йдеш тюремною зоною. Милий і звичний ліс із буками, дубами і модриною за огорожею. Сотні відвідувачів жахаються побаченим. Історична памятка 12 ст. нині відтіснена якимись невідомими людцями. Та вони гірше як та легендарна Погандівка, що владарювала у замку. Нічого святого, люди ніщо. І який злодій віддав нелюдям територію коло замку. Де наші славні правники, де прокурори, судді, де врешті людська мораль? Невдовзі якесь ніщо буде нам відважувати повітря. Я починаю розуміти, що революція — це історична закономірність, а гільйотина інструмент».

Після цього було різних обіцянок від влади, але коньячні барони все легко згладжували. Володимир Гісем, який є власником «Верховини», має можливості «знаходити спільну мову» з владою та правоохоронцями.

Днями в Невицькому замку у приватних цілях був і заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета. Ось що він написав: «Неприємно вразила металева огорожа навколо комплексу «Верховина». І справа не в тому, що її треба обходити, а в тому, що за нею залишилась частина городища, що створює комплекс проблем.

До речі, якщо якісь партії і політики будуть проводити партійні конференції в цьому закладі, і при цьому декларувати підтримку і важливість туризму, не вірте їм. Ті, хто вболівають за закарпатський туризм навряд чи будуть підтримувати гривнею заклади, які туризму перешкоджають».

Ми писали про те, що слідчі поліції попросили суд продовжити їм термін розслідування справи про незаконне заволодіння історичною землею біля Невицького замку. І суд дозволив продовжити цей термін. Слідчі мають ще час до 27 листопада. Але де гарантія того, що коньячний барон не використає цей час, щоб спустити справу на гальмах?

Саме тому громадськість та журналісти мають намір тримати справу на контролі. А коли коньячних баронів буде покарано за ці земельні афери, то повинен прийти час і для розслідувань по десяткам інших приватизованих коньячними баронами підприємствам області. Та й по самому коньячному заводу є багато питань, бо досі незрозуміло, яким чином він уже понад 10 років перебуває під ліквідацією і чи дійсно колектив є власником цього підприємства.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат