Повітророзподільні пристрої: різновиди та їх основні завдання

26.03.2024 11:05 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Всередині систем вентиляції потоки повітря повинні бути правильно розподілені, що гарантує високу ефективність і надійність роботи. Цим розподілом займаються спеціальні пристрої, що застосовуються як у побуті, так і в промисловості. Циркуляція повітря забезпечує об'єкт припливом свіжого повітря, що відповідає нормам та загальним стандартам.

У будинках використовують витяжну систему вентиляції та припливну. Незалежно від її виду повітрерозподілювачі виконують єдину функцію – розподіл потоку повітря. Витяжна система відводить повітря з неприємним запахом та забрудненнями, а припливна вентиляція доставляє свіже повітря. Усі пристрої можуть бути регульованими та нерегульованими.

Функціонал та завдання повітророзподільників

Такі пристрої встановлюють у робочих кабінетах, магазинах, офісах, будинках, квартирах, медичних закладах та інших об'єктах, де важливе чисте повітря. Коли застосовується система вентиляції, то розподільні повітряні пристрої є лише невеликою її частиною.

Їхній функціонал заснований на тому, щоб запустити або випустити певний об'єм повітря в залежності від принципу роботи системи. Зовні вони нагадують прості грати з металу або пластику, при цьому форма буває різних видів:

  • квадратна;
  • кругла;
  • прямокутна;
  • циліндрична.

Основний функціонал пристроїв визначається такими пунктами:

  1. Повітрообмін. Відбувається циркуляція повітря з допомогою його виведення чи подачі у приміщення з вулиці, щоб потім розподілити всередині об'єкта;
  2. Регулювання. Пристрої допомагають підкоригувати обсяг повітря, його силу та загальні витрати;
  3. Аеродинаміка. Імовірність появи протягів та шумів повітря зводиться до мінімуму;
  4. Захист. При пожежі чи інших чинниках дим швидко відводиться з об'єкта;
  5. Естетика. Отвори вентиляційних систем красиво закриваються та декоруються.

Після розуміння того, як і де використовуються пристрої, можна зробити вибір на користь одного з них.

Класифікація розподільників повітря

Багато параметрів і критеріїв змушує провести класифікацію і знайти ідеальне рішення під певні завдання. Знайти повітророзподільні пристрої найзручніше тут https://vencon.ua/ua/catalog/ventilyaciya, де є достатньо критеріїв для вибору за допомогою фільтра. Представники магазину техніки для дому «Vencon» допоможуть зробити вдалий вибір, враховуючи запити покупців.

Спосіб монтажу визначає наступні варіації розподільників повітря:

  • настінні;
  • стельові;
  • дверні;
  • підлогові;
  • під підвіконням.

Найчастіше використовуються прості решітки, які гармонійно поєднуються з дизайном інтер'єру. Але також можуть вибиратися дифузори, анемостати, решітки на двері, екрани і радіаторні решітки, а також металеві конструкції як для установки всередині, так і зовні.

Виділяють регульовані та нерегульовані пристрої, при цьому перша категорія має масу переваг і функціональних особливостей:

  • зміна напрямку повітряних потоків;
  • корекція витрати повітря;
  • коригування струменя повітря.

Подібні розподільники повітря потрібно використовувати там, де час від часу важливо змінити потоки повітря та їх обсяг.

Де придбати повітророзподільні пристрої?

Інтернет-магазин техніки «Vencon» запропонує великий асортимент технічних рішень для облаштування вентиляції. Зручний фільтр дозволить визначитися з брендом, бюджетом на покупку, типом, видом, формою та способом монтажу пристрою. Кожна товарна позиція має детальний опис, актуальну вартість та фотографії для наочності та оцінки.

Додаткову допомогу у підборі та оформленні замовлення нададуть представники магазину. Вони врахують запити і допоможуть зробити вибірку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат