Як часто потрібно заправляти кондиціонер в автомобілі?



Питання стану кондиціонера постає щоразу, коли водії починають готувати свій автомобіль до чергового спекотного сезону. Автовласники цікавляться, як часто проводиться заправка автокондиціонера у Львові та чи потрібно в принципі замислюватися про це?

Чи варто заправляти кондиціонер у машині?

Приблизно за рік справний пристрій регулярно втрачає до 10% об'єму газу фреону, і спричинено це не тільки постійними втратами. Холодоагент навіть за умови хорошої герметичності неминуче буде виходити в атмосферу через постійні вібрації, перепади температур, тиску і корозію трубопроводу. Ви нічого з цим не поробите, навіть якщо користуєтеся пристроєм дуже рідко. Чим частіше експлуатуєте автомобіль, тим легше холодоагенту покинути систему. Також він швидше витрачається, якщо користуватися кондиціонером постійно.

Також у складі кондиціонера присутнє масло з кінцевим терміном придатності, а отже, воно деградує з часом. Незалежно від того, користуєтеся ви кондиціонером чи ні — масло теж потрібно міняти. Приблизно за три роки після останнього заправлення системі вже бракуватиме фреону та якісної мастильної рідини, щоб правильно виконувати свої охолоджувальні функції. Ви відчуєте це, коли потужність кондиціонування почне знижуватися.

Таким чином своєчасна заміна мастильної рідини та фреону сприяє довговічності пристрою. Брак речовин — основна проблема перегріву і підвищеного зносу.

Коли потрібно заправляти кондиціонер

Починати заправку краще через два або три роки після купівлі автомобіля. Якщо він старший за сім років, то краще потурбуватися про візит до автосервісу за рік-два після останньої заправки. Відповідно, якщо штатно транспорт не оснащений кондиціонером, і його монтували окремо, рахуємо термін експлуатації пристрою з моменту встановлення.

Рівень фреону також перевіряється в спеціальному віконці в районі осушувача. Безбарвна однорідна маса говорить, що холодоагент перебуває на оптимальному рівні, але білий колір і бульбашки повітря сигналізують про те, що фреону в системі занадто мало.

Вчасно проведена перевірка стану кондиціонера виявить усі неполадки вашої системи та допоможе усунути їх. Зрозуміти, що вам терміново потрібна діагностика протікання і заправка, можна за такими ознаками:

● Інтенсивність охолодження сильно впала;

● На трубках із фреоном з'явилися патьоки мастильної рідини;

● На внутрішньому блоці з'явився іній;

● Система кондиціонування працює зі стороннім шиплячим звуком;

● Кондиціонер не вмикається;

● Під час роботи спостерігається неприємний запах вогкості.

Для якісної та швидкої діагностики краще звертатися до спеціалістів, які зможуть швидко визначити проблему та усунути її.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат