Українське світло наполовину у руках москалів

admin 19.09.2014 12:16 СОЦІО

Вся українська енергетика – приватизована. Якщо нічого не помінялося за останній час, то акції УСІХ обленерго – у руках 5-7 людей. За інформацією ужгородських бізнесментів ПАТ «Закарпаттяобленерго» теж володіє Російська Федерація.

ПРо це пише Остап Дроздов, користувач Facebook, передає Главком.

Ахметову повністю належить Київенерго (72%), Донецькобленерго (70%), Дніпрообленерго (51%) і Крименерго (50,1%).

Братам Суркісам належить Львівобленерго (89%) і Прикарпаттяобленерго (88%), а також 17% Запоріжжяобленерго.

Юрій Бойко є власником Волиньобленерго (75%).

Коломойський є співвласником Полтаваобленерго (49%), Чернігівобленерго (37%), Сумиобленерго (34%), Тернопільобленерго (20%) і Запоріжжяобленерго (6%).

Усе решта належить Росії.

Російському бізнесменові Констянтину Григоришину належать Луганське енергетичне об’єднання (100%) і Вінницяобленерго (72%), а також 49% Полтаваобленерго, 37% Чернігівобленерго, 34% Сумиобленерго, 30% Харківобленерго, 27% Черкасиобленерго, 21% Волиньобленерго, 20% Тернопільобленерго, 12% Крименерго, 6% Запоріжжяобленерго.

«Цвях» програми – російська структура VS Energy, яка належить «лужниковской группе» під орудою Бабакова і Спектора. Вони є власником Кіровоградобленерго (94%), Житомиробленерго (91%), Севастопольенерго (92%), Херсонобленерго (90%), Київобленерго (89%), Рівнеобленерго (85%). А також – 50% Закарпаттяобленерго, 48% Одесаобленерго, 45% Чернівціобленерго, 19% Хмельницькобленерго, 13% Миколаївобленерго.

Погодьтеся, дуже цікавими виглядають аргументи про те, що «заради України» (дуже модна останнім часом відмазка) можна і в темряві посидіти.

Ідемо далі.

Україна стабільно входить в 20-ку найбільших країн світу за обсягом виробництва електроенергії. Більше того, Україна постійно часу була серйозним експортером електрики. Отже, економити на електриці має країна, яка продає цю саму електрику за кордон (майже 5 млрд кіловат за останні півроку).

Супутнє питання. Український народ повинен запасатися свічками – тоді як досі Україна забезпечує струмом окупований Крим, щоб, боронь Боже, бабульки, які скандували «Рассея! Рассея!» і спалювали українські паспорти, могли безперешкодно дивитися улюблене телебачення.

І це ще не все.

Виявляється, в розпал україно-російсько війни в серпні-місяці два російські власники обленерго отримали в Україні кредити на 228 млн грн. Ідеться про «Вінницяобленерго», яка належить Григоришину, і «Херсонобленерго», яке належить російській VS Energy.

А ви економте, дорогі українці, економте…


+++++

Портал vtvplus.com.ua повідомляє, що віднедавна закарпатське світло належить київському бізнесмену Ігорю Тинному.


Новим власником компанії "Закарпаттяобленерго", яку в минулому році приватизувала група VS Energy, а потім перепродала, є київський бізнесмен Ігор ТИННИЙ.

Як пише Forbes.ua, 37-річний підприємець відомий як власник кількох столичних ресторанів (наприклад, "Прага" на Академіка Глушкова).

При цьому він щільно займає енергетикою - його групі компаній "Акванова" належить півтора десятка малих ГЕС загальною потужністю 25 МВт на Закарпатті.

До складу "Закарпаттяобленерго" також входять малі ГЕС загальною потужністю 32 МВт - Теребля-Ріцька, Ужгородська та Оноківська.

Завдяки поглинанню на частку Тинного припадає більше половини генерації малими ГЕС в Україні.

Партнерами по бізнесу у Тинного виступають, зокрема, родина екс-голови Тернопільської ОДА Юрія Чижмаря та депутат Закарпатської облради від "Фронту змін" Богдан Кинів. Крім того, Тинного називають партнером по бізнесу співвласника "РосУкрЕнерго" Івана Фурсіна.

Нагадаємо, 13 лютого 2012 Фонд державного майна продав 50% акцій "Закарпаттяобленерго" компанії "Енергетична Україна ТВ", яка контролюється російським бізнесменом Олександром Бабаковим, за 140,7 млн ​​грн.


++++++

Натомість ужгородські бізнесмени заявляють, що ПАТ «Закарпаттяобленерго» володіє Російська Федерація. Про це вони сказали під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі у квітні цього року.

«Є інформація, що справжнім власником «Закарпаттяобленерго» є Росія. Як з цим миритися, що ми свої гроші повинні віддавати Росії?, - каже бізнесмен Олександр Суханов. – Ми за реприватизацію «Закарпаттяобленерго».

Підприємцям найбільше дошкуляють переодплати, яких вимагає обленерго та вартість документів за ті чи інші послуги (без самих робіт, а тільки дозволи, розрахунки тощо), які вимагає саме підприємство.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат