В Ужгороді повсюди малювали

08.10.2021 17:32 РАТУША

Міжнародний АРТмарафон «Мистецтво без меж» відбувся в Ужгороді та ще на 6 локаціях у містах та селищах нашої області з ініціативи Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН». Це — продовження традиції творчого та креативного святкування національного професійного свята художників та всесвітнього Дня художника.

Вперше мистецьку акцію «Пленер у ріднім місті протяжністю 2200» «ПАДІЮН» організував у 2015 році вздовж липової алеї в Ужгороді і її внесли до Книги рекордів України.

В Ужгороді, насамперед діти, студенти Закарпатської академії мистецтв та коледжу, малювали на 7-ми знакових локаціях — на площах Театральній — Євгена Фенцика, Народній, біля замку, кафедрального собору, в альпінарії та біля Закарпатського обласного художнього музею ім. Йосипа Бокшая, на набережних Студентській та Незалежності. Визначні місця свого міста, Закарпаття, понад 100—150 учасників на кожній творчій зоні відтворювали у різних техніках. Крім обласного центру, долучилися також юні митці з Воловеччини, Іршавщини, Хустщини, Берегівщини, Свалявщини, Рахівщини, Великоберезнянщини.

Кращі роботи учасників АРТмарафону представлять на виставці в «ПАДІЮНі».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат