В Ужгороді нищать черговий історичний будинок

19.06.2021 13:44 РАТУША

Прямо зараз руйнують один із найважливіших будинків історичної забудови на вулиці Другетів, 65 в історичному ареалі Ужгорода, повідомляють у групі Save Uzhhorod.

Об'єкт зведено у кінці XIX — на початку XX століття в стилі історизму. Будівля має цінне скульптурне оздоблення, автором якого імовірно є відомий скульптор Янош Петрідес.

У міськраді відреагували на цю інформацію. На місці представники влади побачили, що у будинку встигли висадити вікно і роздовбати отвір під двері.

Забудовник показав дозвільні документи на проведення будівельних робіт, які були видані інспекцією ДАБК у Закарпатській області ще у 2014 році. Посадовці поінформували його, що у 2016 році в Ужгороді затвердили історико-архітектурний опорний план, відповідно до якого цей будинок розміщений в історичному ареалі міста.

Наразі роботи призупинили, зобов’язали забудовника вжити заходів щодо безпеки пішоходів біля будинку. Крім того, він має подати дозвільні документи та проєкт для вивчення до міської ради, повідомляє пресслужба міськради.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат