Вірус, який загрожує світу

01.02.2020 21:54 ЗДОРОВ'Я

Коронавірус шириться дуже швидко. Час від часу якісь лабораторії запевняють, що вигадали щось, що може зупинити вірус, але наразі щодня від коронавірусу помирає дедалі більше людей. Він уже досяг усіх континентів, включно з Австралією. Рахунки загиблих пішли вже на тисячі.

Наразі в аеропортах світу почали вимірювати температуру у пасажирів з Китаю, але всі розуміють, що це не ефективно. Україна забирає з Китаю всіх своїх громадян. Але і це не дасть ефекту. У всьому світі поширеною є поштова система Аліекспрес з доправлення товарів з Китаю. І вже є перші застереження, що вірус може передаватися і через ці поштові посилки. Подейкують і про фрукти та іншу продукцію з Китаю.

Якщо буде хоч кілька зафіксованих випадків зараження через поштові посилки, то призупиниться не лише відправлення посилок, а й інший експорт товарів з Китаю. А все це загрожує світовій економіці.

Багато хто надає поради, як можна врятуватися від коронавірусу. Та чи допоможе це?

Екс-очільниця МОЗу Уляна Супрун переконує, що багато засобів, які називають панацеєю від нового смертельного вірусу, не є ефективними. Не є ефективними ні харчові добавки, на імуномодулятори, ні захисні маски, ні гомеопатія, ні народні засоби, як-от часник чи цибуля, ні оксолінова мазь.

У мережі поширюються повідомлення про вакцини, які нібито запобігають захворюванню на коронавірус, а також пропозиції, аби їх придбати. «Не вірте цим маніпуляціям, адже поки такої вакцини не існує», — застерігає українців Супрун.

Вона нагадала, що специфічного лікування коронавірусу теж не існує, але заспокоїла, що на коронавірус неможливо заразитися від поштових посилок та від екзотичних фруктів.

Супрун дала кілька рекомендацій, щоби зробити себе менш вразливими до будь-яких хвороб: мити руки, збалансовано харчуватися, пити достатньо води, провітрювати приміщення, займатися спортом і достатньо спати.

А світ сподівається, що вчені таки скоро винайдуть вакцину проти смертельного вірусу. І якась фармацевтична компанія на цьому заробить мільярди. Бо вже не раз так було, що віруси створюються в лабораторіях фармацевтичних компаній, щоб потім заробити на вакцинах. Не хворійте.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат