Ліків для хворих на СНІД закарпатців скоро не вистачатиме

Rionews 21.10.2014 10:42 ПОДІЇ

Про те, що наразі для закарпатських хворих на СНІД ліки є, але вже скоро їх може не вистачати, заявили Валентин Сокирко , представник ініціативної групи Закарпатського відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», Наталія Кабацій, директор Благодійної організації «Комітет Медичної Допомоги в Закарпатті».

Сьогодні в Ужгороді триває «Чорний» вівторок» - акція пацієнтів із різними смертельними хворобами. На зустріч із журналістами, яка відбулася 21 жовтня під стінами Закарпатської ОДА, прийшло всього кілька осіб. Організатори акції зазначають, що наразі ліки для важкохворих є, але вже скоро їх може не вистачати. Люди помруть, якщо держава не змінить свого ставлення до важкохворих і не проведе тендери на закупівлі. Відповідне звернення з вимогою вплинути на ситуацію написали і голові Закарпатської ОДА Василю Губалю, але передали звернення начальнику управління охорони здоров’я Василю Скрипу. Він заспокоюава акивістів, 10 листопада будуть підписані документи і почнеться поставка ліків.

"Найгостріша проблема, яка є, - це проблема зі щепленнями і взагалі з виробами, що її стосуються. Лише на 47% закупили вакцину ВЦЖ, це проти туберкульозу. Всіма іншими видами вакцини на сьогодні забезпечено лише 25% від плану", - прокоментував Скрип ситуацію кореспонденту Заголовку.

Тендери на закупівлю ліків за державний кошт у 2014 році повністю провалено державою. За   16 днів, із відведених 21-го Кабінетом Міністрів України на термінову закупівлю ліків для важкохворих українців, Міністерство охорони здоров’я спромоглось закупити лише 6 %. Домовленості були досягнуті по 17 із 296 лотів, які повинно закупити міністерство цього року. Це означає що хворі на онкологію, туберкульоз, ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, фенілкетонурію, муковісцидоз, пацієнти з гемодіалізом та іншими смертельними недугами – покинуті державою напризволяще та продовжують помирати.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат