Начальника відділу Синевирської сільради затримали на хабарі за «вирішення» земельних питань

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 14.03.2024 16:10 КРИМІНАЛ

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури начальника відділу Синевирської сільської ради викрито та затримано за вимагання і одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Правоохоронці вручили чоловіку повідомлення про підозру. Найближчим часом до суду будуть подані клопотання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Встановлено, що службовець пропонував громадянину за хабар вирішити питання щодо зміни цільового призначення земель. Це дало б змогу на ділянках, першочергово відведених для ведення особистого селянського господарства, будувати котеджі та займатися туристичним бізнесом.

Сума коштів, яку необхідно було надати за такі «послуги», сягала до 3000 доларів США. Раніше підозрюваний отримав аванс у розмірі 15 тис. грн. Вчора, під час зустрічі із закарпатцем в одному із закладів у Міжгір’ї, одержав і решту суми – 15 тис. грн і 1800 доларів США.

У ході слідства досліджуватиметься можлива причетність інших службових осіб органу місцевого самоврядування до вказаного злочину.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат