Суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича

17.04.2024 10:37 ПОДІЇ

15 квітня, Закарпатський апеляційний суд скасував виправдувальний вирок суду першої інстанції та вирішив направити "хабарницьку" справу щодо голови Воловецької ОТГ Михайла Попелича на новий розгляд.

Відтак колегія суддів Феєр І.С., Стан І.В., Бисага T.Ю. підтримала доводи апеляційної скарги прокуратури, а розгляд кримінальної справи №936/108/21 буде проводитись з початку.

У листопаді 2020 року голову Воловецької ОТГ Михайла Попелича, який тоді щойно переміг на місцевих виборах як кандидат від політичної партії «Слуга народу», затримали на хабарі в 80 тисяч гривень. У подальшому він вніс заставу в майже 400 тис грн і уник тримання під вартою. Більше того, він навіть не був відсторонений і понині безперешкодно продовжує працювати на посаді голови Воловецької ОТГ.

7 жовтня 2022 року скандальна голова Воловецького районного суду Оксана Софілканич виправдала упіймайного на хабарі голову Воловецької ОТГ Михайла Попелича, бо прокурори, начебто, не довели винуватість політика. Крім того суддя зобов’язала повернути 60 тисяч гривень ймовірного хабаря власнику та внесену заставу в майже 400 тис грн.

Ця суддя відома громадськості також кричущим звільненням від покарання трьох ґвалтівників 14-річної дівчинки в селі на Воловеччині, а наразі ще й претендує на посаду в апеляційному суді.

По суті справи, як зазначала в листопаді 2020 року пресслужба СБУ, новообраний керівник ОТГ вимагав гроші від переможця тендеру на проведення ремонту місцевих доріг. У разі відмови М.Попелич погрожував підприємцю не підписувати акти виконаних робіт. Для передачі «відкату» посадовець залучив свого знайомого як посередника. Спецслужбовці затримали двох фігурантів під час отримання хабаря.

На затримання М.Попелича тоді відреагував і Офіс президента. «Звичку хабарників та авантюристів перефарбовуватись та підлаштовуватись під кожну нову владу потрібно жорстко викорінювати. Також залишились позаду часи, коли влада давала вказівки правоохоронцям шукати будь-які зачіпки для переслідування виключно опозиції. Усі мають бути рівними перед законом», – прокоментував ситуацію ОП.

zakarpattya.net.ua

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат