Нацгвардійці провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медпідготовки

16.04.2024 11:39 ПОДІЇ

 

«Зачистка позиції і знищення ворожого танку». Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки.

Навчання розпочались зі знайомства з екіпіруванням і зброєю. Гвардійці продемонстрували як випробувані роками, так і новітні зразки. Отримавши навчальні страйкбольні автомати, журналісти перейшли до стрільби по мішенях з різних положень.

«Щоб вести ефективний вогонь і при цьому завадити противнику уразити вас, потрібно змінювати положення для стрільби, ховатись за укриття. Тому, перш за все, важливо навчитись швидко присідати, лягати, вставати і переміщатись. Коли ми відпрацювали ці рухи, то вже перейшли до стрільби пластиковими кульками по нерухомих мішенях. І для першого разу у закарпатських журналістів вийшло доволі непогано», – розповів інструктор Національної гвардії України Данило.

На кожному занятті гвардійці відпрацьовують навички надання домедичної допомоги. Учасники прес-туру також пройшли цей курс. Гвардійці навчили журналістів швидко і правильно накладати турнікет і тампонувати рану. Ці заняття проходять з сучасними і дуже якісними засобами імітації.

«Виявляється, що недостатньо просто перебинтувати рану. Я раніше ніколи такого не робила. Тут є своя специфіка. Треба відпрацьовувати такі навички, адже вони дійсно корисні і можуть врятувати комусь життя», – поділилася журналістка Марина.

Найбільш очікувана і складна фаза занять – зачистка ворожих окопів. Тут медійники спробували на собі, як проходить навчання гвардійців. Потрібно убезпечити себе, помітити ворога і знешкодити його. Для цього, окрім стрілецької зброї, використовують навчальні гранати. Коли відпрацювали разом з інструктором, спробували зробити це самостійно. Після чого, під час руху колоною, довелося відбивати напад з засідки і ховатись від дронів, які постійно скидали гранати на учасників тренування.

«Я дуже вражена! Це дійсно складно. Потрібно враховувати все: власні і ворожі можливості, завжди пам’ятати та бути готовим до атаки з повітря, адже граната може прилетіти будь-якої миті. При цьому пам’ятати, як надати собі допомогу в разі поранення і у підсумку все одно виконати поставлену задачу. Все це ми робили разом з професійними інструкторами Нацгвардії і зі страйкбольною зброєю. Але і це дозволило зрозуміти, наскільки важко доводиться нашим захисникам в реальних бойових умовах», – поділилася враженнями кореспондентка Тетяна.

Наприкінці заходу журналісти спробували знищувати російську броньовану техніку з гранатометів. У сучасному мультимедійному тирі всі зразки зброї ідентичні справжнім.

«Ми бачимо та цінуємо внесок українських журналістів у боротьбу проти російських загарбників. Вони роблять надважливу роботу – показують всьому нашому народу і світу, що воїни Національної гвардії у складі Сил оборони України дають гідну і потужну відсіч ворогу. Кожен має робити те, що вміє й працювати заради єдиної мети – перемоги.

Сьогодні ми показали і дали відчути журналістам, наскільки якісною і комплексною є підготовка військовослужбовців Національної гвардії України. Впевнені, що наступить час, коли, наприклад, телевізійники запросять нас на екскурсію по телеканалу і у нас буде час і можливість прийняти це запрошення. А поки що навчаємось, боремося і обов’язково поборемо», – зазначив офіцер Національної гвардії України Іван.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат