На Закарпатті військовий уник покарання за переправлення ухилянта через кордон

16.04.2024 21:49 КРИМІНАЛ

Поруч з КПП він отримав від чоловіка 3900 доларів за допомогу у втечі з країни.

Мукачівський міськрайонний суд визнав винним сержанта з матеріального забезпечення військової частини у незаконному переправленні осіб через держкордон, вчинене з корисливих мотивів. Військовослужбовцю присудили 5 років ув’язнення, однак реальний термін замінили на один рік умовного.

Як йдеться у вироку суду, винесеного 12 квітня, 10 березня 2024 року військовослужбовець поруч з КПП отримав від чоловіка 3900 доларів за допомогу ухилянту у переправленні через кордон поза пунктами пропуску. Того ж дня обвинувачений дав військовозобов’язаному поради, вказівки та засоби, за допомогою яких той міг незаконно перетнути кордон.

27 березня прокурор Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості. На її підставі захисник військовослужбовця попросив суд призначити обвинуваченому узгоджене в угоді покарання.

Суддя Іван Котубей визнав сержанта з матеріального забезпечення військової частини винним у незаконному переправленні осіб через держкордон, вчинене з корисливих мотивів і призначив йому 5 років ув’язнення. Від відбування призначеного судом покарання обвинуваченого звільнили з випробувальним строком на 1 рік.

zaxid.net

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат