Назвали терміни реконструкції електричного інтерконектора «Мукачево – Вельке Капушани»

12.04.2024 22:55 ПОДІЇ

Україна та Словаччина мають намір завершити реконструкцію і модернізацію електричного інтерконектора «Мукачево – Вельке Капушани» до кінця 2028 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час робочого візиту до Словацької Республіки, де він зустрівся зі своїм колегою Робертом Фіцо, повідомляє Район.Закордон.

«До кінця 2028 року плануємо завершити реконструкцію та модернізацію електричного інтерконектора «Мукачево – Вельке Капушани», – заявив український прем'єр.

Такі кроки дозволять мати набагато більше можливостей для того, щоб експортувати або імпортувати електроенергію. На думку Дениса Шмигаля, реконструкція електроінтерконектора підвищить безпеку Словаччини і України.

Прем'єр зазначив, що словацька сторона зможе користуватись українським морським нафтовим терміналом для того, щоб постачати нафтопродукти до ЄС. Окрім того, Словаччина може використовувати газосховища України для зберігання запасів свого газу.

Важливим підсумком візиту також стала домовленість про створення робочої групи, як займеться диверсифікацією постачання ядерного палива на АЕС. Це дозволить ще більше нівелювати важелі російського впливу.

Нагадаємо, Шмигаль уже назвав «історичною» зустріч у словацьких Михайлівцях, де у четвер 11 квітня проходили урядові консультації між Україною та Словаччиною.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат