Скандал на Закарпатті: Батько-олігарх замовив правоохоронцям власного сина

11.03.2023 16:09 КРИМІНАЛ

Прокуратура Закарпаття оголосила про ніби то сенсаційну фінансову аферу в одному із закарпатських банків. Мовляв, афера на 50 млн. грн. Мова йшла не про збитки державі, а про сам банк.

Мова йде про закарпатський банк Комінвестбанк. Наразі головою Наглядової ради банку є директор Ужгородського коньячного заводу Володимир Гісем. Ось він і підписав позовну заяву проти... власного сина Мирослава Гісема, який створив цей банк і керував ним до 2018 року.

Суд вже обрав Мирославу Гісему запобіжний захід – тримання під вартою, але через те, що він вже понад рік не проживає в Україні, то його ще й оголосили в міжнароний розшук.

Власне, обвинувачення абсурдні. Адвокат Мирослава Гісема надав суду фінансові звіти Комінвестбанку за вказані у позові роки. Це традиційні щорічні звіти, які надаються для Нацбанку і Нацбанк надає їм оцінку. Надані адвокатом звіти отримали від Нацбанку найвищий бал. Але ще більша абсурдність в тому, що ці звіти підписані і Володимиром Гісемом, який є Головою наглядової ради банку і тоді у нього жодних претензій до цих звітів не було.

Прикро у цій історії інше. Дивує оперативність прокуратури, яка так швидко почала розслідувати заяву директора коньячного заводу Володимира Гісема проти його сина.

Адже у прокуратури є багато причин для того, щоб розслідувати справи проти самого Володимира Гісема. Але так ніхто і не знає, як просувається справа щодо земельних ділянок під гісемовим комплексом "Верховина" біля Невицького замку. Це розслідування повинно було закінчитися ще в листопаді минулого року.

Так і не надано жодної оцінки численних порушень у приватизації закарпатських підприємств, не дано оцінки рейдерського захоплення коньячними баронами кооперативу "Ізумрудний", не виникає у прокуратури питань і до вивезення людьми Гісема-старшого сотень тисяч євро до Словаччини на статутний фонд одного з підприємств.

Ну і чого варті інтерв'ю Володимира Гісема російським виданням, у який він вихваляє путіна і каже, що росія вже виграла третю світову війну.

Безперечно, що якщо новий прокурор області декларує, що він прийшов боротися з колаборантами, то це інтерв'ю мало б його зацікавити в першу чергу. Але схоже на те, що прокуратуру якраз більше цікавить те, на що скаржиться коньячний барон. І тут вже питання до РНБО, НАБУ та ДБР.

До речі, матеріалів для розслідування буде багато. Мирослав Гісем у соцмережах вже оприлюднює документи, які мають зацікавити правоохоронців.

«Дорогі друзі! Напевно, ви вже знаєте про той тиск, який почався на мене на замовлення рідного батька.

Не буду поки вдаватися в подробиці, але скажу одне - це помста батька за те, що я не мав наміру брати участі у його брудних аферах.

Будьте певні, що у мене достатньо сил, щоб захистити своє чесне ім‘я і вивести на чисту воду справжніх аферистів»,
- написав Мирослав Гісем.

На цей момент ним вже оприлюднено лист голови сільськогосподарського кооперативу, який розповідає, як коньячні барони вчинили рейдерське захоплення цього підприємства. Ось ще робота для слідчих. І тут вже перевірка на незаангажованість самої прокуратури. Вона повинна довести свою незалежність від коньяку.

Коментарі :


19.01.2024 05:03 ПП

Забыли главное преступление Гисема - он отобраз коньячный завод у трудового колектива и оформил на себя без компенсации людям. А вообще его руки по локоть в крови а жопа - в грязи. Скольких он кинул. сколько предприятий отобрал - счета нет. Тот же коминвестбанк - это реданутый им закарпатский коопинвест.
полю он резидент ФСБ по закарпатью, вместе с Ваней Чубирко (тот резидент ГРУ) - Ваню уже закрыли а этот все откупается


11.03.2023 17:01 Громадянка

Низькопробний фарс                                                                          


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат