Оноківська ОТГза два роки заборгувала армії понад 80 млн. грн

25.11.2023 11:40 ПОДІЇ

Як ми розповідали, все почалося з того, як голові Оноківської ОТГ на Ужгородщині Марії Коваль натякнули на те, що вона   витратила 34 млн. грн на незахищені статті, що зараз заборонено законом, бо кошти мають йти на підтримку наших воїнів. Також не було перераховано 22 млн. грн до бюджету, з якого кошти також мали б йти на підтримку армії.

Коваль цей натяк сприйняла як тиск і зібрала сесію ОТГ. На сесії приймалися якісь голослівні заяви, а головне питання - перерахунок коштів до бюджету на підтримку армії - так і не було вирішено.

Голова Ужгородської РВА Юрій Гузинець перерахував громади, які найбільше допомагають армії і при цьому мають значно менші надходження до бюджету, ніж Оноківська ОТГ і повідомив, що Оноківська громада з військового ПДФО перераховує на... благоустрій. Із військового ПДФО ця громада спрямувала на потреби армії не більше 20% (із 67 млн. грн військового ПДФО на армію перевели всього 14 млн. грн). У військовий час це є неприпустимо, - сказав Юрій Гузинець.

За два роки заборгованість громади армії перевищила 80 млн. грн.

Правоохоронні органи вже обробляють інформацію щодо фінансової діяльності посадових осіб цієї громади. Нагадаємо, що самі військові, які боронять Україну на фронті вже звернулися до правоохоронних органів, щоб дали оцінку діяльності голови Оноківської ОТГ і щодо її надмірних зарплат і щодо недофінансування армії.

Читайте також:

Жодного тиску на голову Оноківської ОТГ не здійснювалося - Іванчо

Правоохоронці провели обшуки у скандальної голови Оноківської ОТГ Марії Коваль

Голова Оноківської ОТГ Марія Коваль відповість перед законом через блокування фінансування армії

На Закарпатті голова Оноківської сільради за півтора місяця отримала зарплату у майже 200 тисяч гривень

Чиновники Оноківської громади закупили «розгрузки» для військових вдвічі дорожче

Коментарі :


28.11.2023 15:07 Ірина

Мабудь у   неї нема рідні,близьких на фронті, і нема державної   позиції в цих питаннях.,головне зарплата . Ця людина займає не своє місце


27.11.2023 23:00 Марія

Ця голова отг   повинна відповісти   за розбазарювання коштів8572


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат