Аналітика: Як змінилася Україна за три роки війни

admin 23.08.2017 22:06 ПОДІЇ

Українці вистояли в умовах несподіваної і підступної агресії з боку Росії. Цей факт позитивний, і про нього не треба забувати.

Україні часто закидали, що незалежність нам впала просто з неба і українці на неї не заслуговують. Протягом останніх трьох років українці довели, що вони спроможні боротися за власну державу. Таку думку сайту "24" висловив директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

На переконання політичного експерта, як би пафосно це не звучало, тисячі наших громадян віддали життя за Українську державу. І це серйозний фактор для консолідації політичної нації, який матиме суттєвий вплив і далі. Крім того, говорячи про здобутки України за останні три роки, Євген Магда підкреслив, що постав такий елемент державності, як українське військо. Збройні сили України реально існують, функціонують і реально діятимуть у момент загрози.

Допомога українців нашим Збройним силам, особливо в найтяжчі моменти протистояння на сході держави – в 2014 році – свідчить про зміни, які відбулися в нашій державі, наскільки ми стали інакше до цього ставитися, – зазначив Магда. При цьому політолог наголошує, що ситуацію треба розглядати в динаміці і розвитку. Зокрема, зауважує Євген Магда, два роки тому йшла мова про те, щоб відбувалися політичні маневри навколо перспектив впровадження "Мінських угод-2". І це викликало серйозний протест у суспільстві. Наразі, зауважує він, Мінські домовленості сприймаються, як фактор виграшу часу для України. "Українцям треба навчитися сприймати реальність із певною глибиною. Не як чорно-білу картинку, а, як 3D-зображення. Життя більш об’ємне, складне і ставить багато викликів. Не все зроблено, чого б хотілося. Але треба усвідомлювати, що серйозні перетворення в державі не здійснювалися 20 років. Тому те, що зроблено за кілька років, в хорошому сенсі, вражає. Хоча відомий вислів: "Для перемоги зроблено недостатньо, якщо зроблено не все", – актуальний", – наголосив Євген Магда.

Політичний експерт також відзначив, що в українському суспільстві відсутня монолітність думок щодо ситуації в державі, тому що це властиво тільки тоталітарним режимам. Але, вважає він, жити в системі координат: зрада-перемога – складно. Треба шукати не тільки приводи говорити про зраду, але й усвідомлювати, що є зміни. Українці вистояли в умовах несподіваної і підступної агресії з боку Росії. І цей факт позитивний, і про нього не треба забувати, – наголосив Євген Магда.

7dniv.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат