Що буде з електрикою?

19.12.2022 23:40 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Краще не стало. Влада звітує про те, що наші енергетики мужньо відновлюють інфраструктуру, що дасть змогу значно покращити електропостачання в країні. А ще влада звітує, що ряд держав надали нам потужні генератори та трансформатори. А ще цього тижня не було прильотів і влада рапортувала, що було збито всі безпілотні апарати, які російські окупанти запустили бомбардувати наші енергетичні об’єкти. Ну і нарешті, влада повідомила, що підключені всі реактори на наших атомних станціях.

Вишенька на торті — ми попросили електрику в Європи.

Тобто, все свідчить про те, що електрики мало стати значно більше. Може й стало, але на Закарпатті це ніхто не відчув.

Можливо, стало менше хаосу, і в ряді населених пунктів люди хоч знають, коли і на скільки вимикатимуть електропостачання.

Однак усе ще залишається питання несправедливого розподілу електрики. Майже скрізь є будинки та вулиці, які мають дивні преференції і там «світло не вимикають», а в декого електрика з’являється лише на кілька годин на добу.

Обласна влада робить на публіку зауваження енергетикам, мовляв, не може бути, щоб житлові будинки, які підключені до ліній передач структур критичної інфраструктури, не відключалися від електропостачання. «Вимикайте вручну», — каже влада. Не вимикають. В Ужгороді біля пошти і мерії нещодавно відкрили сучасний крупний торговий центр. Тут електрику не вимикають. Усе яскраво світиться. Ніхто економити і не думає. Більше того, працюють ескалатори! Тобто, люди з першого на другий поверх не можуть пройти пішки? Скільки ж ті ескалатори «жеруть» електроенергії? Хтось каже, що торговий центр знаходиться на одній лінії з мерією та СБУ, тому тут такий енергетичний рай. А чому ж тоді їм «вручну» не обмежують електропостачання? Все просто — за торговим центром стоїть мер.

У закарпатському сегменті Facebook жваво обговорюється один допис, у якому автор звертається до обласної влади активніше штурмувати владу центральну щодо електропостачання області. У дописі мова йде про те, що президент Зеленський чомусь назвав Закарпатську область серед 5-ти областей, у яких найгірші проблеми з електропостачанням. Але причин цього президент не назвав. Адже у нашій області вся енергетична інфраструктура ціла. Всі об’єкти з вироблення та генерування електрики працюють. То в чому причина, що у нас найгірша ситуація з електропостачанням?

Так, ми виробляємо замало електрики, яка йде в загальну «копілку», але хіба це є причиною того, щоб нам з цієї «копілки» давали найменше електрики?

У цьому ж дописі йдеться про те, що днями голова Закарпатської ОВА Микита похвалився, що мав розмову з керівником Укренерго Кудрицьким, і після розмови Кудрицький пообіцяв дати на Закарпаття додатковий мегават електроенергії. Тобто, деколи преференції можна ви- бити шляхом перемовин. То чому наша влада не штурмує потрібні кабінети, щоб вирішити питання з покращенням електропостачання в області? — запитує автор допису.

Адже на фоні дефіциту електрики і фактами несправедливого її розподілу виникають масові невдоволення. З’являється багато провокаторів, які навмисно поширюють брехню про те, що народу електрику не дають, бо хтось продає її у Європу і на цьому наживається. Поширюються й інші вигадки, і все це працює на ворога, бо ворог, обстрілюючи наші енергооб’єкти, цього й домагається, щоб спровокувати масові невдоволення населення.

Словом — місцевій владі потрібно активніше працювати, щоб було видно, що вона на боці інтересів закарпатців. Наша регіональна влада повинна постійно вести переговори з Києвом та керівництвом Укренерго і переконувати їх, що нас дарма віднесли до областей із найбільш критичною ситуацією з електропостачанням, бо ми прийняли у себе понад 300 тисяч переселенців і до нас релокувалися сотні підприємств.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат