Вирішальний травень

admin 03.03.2024 12:17 ПОДІЇ

Як це не дивно, але і в росії, і в Україні йдуть розмови про те, що війна може раптово закінчитися вже в травні цього року.

Цікаво, що росіяни до цього часу планують відтяти від нас саме той шматок земель, за які починали війну. Після втрати Авдіївки російські окупаційні війська продовжили масований наступ по всій лінії фронту і продовжують захоплювати невеличкі населені пункти. Все частіше міжнародні експерти кажуть, що без термінової допомоги Україні озброєнням нам не вдасться стримати ворога і він швидко захопить всю Донецьку та Луганську області, а також піде на Київ та Одесу.

Вже зрозуміло, що допомоги не буде від США. Там всі зайняті виборами президента. Європа вже просто не має що нам дати. Свого у нас занадто мало. Ми тримаємося завдяки мужності наших героїв. Але скільки у нас вистачить сил?

Відомий український адвокат, який втратив на фронті око, Масі Найєм каже, що ми протримаємося до травня. Окупаційні експерти також кажуть, що до 9 травня російські війська виконають завдання путіна. Тобто, травень став тим місяцем, який може бути вирішальним.

Але яким буде цей фінал? Як може закінчитися ця війна?

Адже деякі військові експерти переконують, що виграє не росія, а ми. І це станеться після того, як нам надійдуть літаки Ф-16 і ми отримаємо перевагу у повітрі.

Песимісти ж кажуть, що росія не може програти і вона відкриває другий фронт – ідеологічний. Зокрема, йдеться про проект Майдан-3, на який з російського бюджету виділено 1,5 млрд. доларів. Мета проекту – посіяти паніку і невдоволення серед українців. Проплачені місцеві пропагандисти почнуть підбурювати народ на акції протестів, після чого буде Майдан-3, який змете нинішню владу і росіяни просто поставлять в Україні своїх ставлеників у владні крісла всіх рівнів.

Путінська влада вже зараз щедро фінансує великі політичні групи в Європі. Протести, які влаштовуються на кордонах поляками чи словаками, також відбуваються за фінансування кремля. Погроми в Західній Європі призведуть до того, що уряди країн змушені будуть відмовлятися від підтримки України і зосередитися на вирішенні внутрішніх питань.

Наша СБУ вже повідомила, що має намір боротися з будь якими провокаціями в Україні і викривати провокаторів, які годуються з російських грошей. Але чи вистачить у правоохоронців ресурсів, щоб не дати розпалитися полум’ю.

Ну і є ще третій варіант вирішення конфлікту. Не військовий. Перемовини.

Цього тижня сталися дві знакові події в цьому плані. Турецький президент Ердоган заявив, що Стамбул готовий стати майданчиком для переговорів між росією та Україною щодо закінчення війни. Ердоган рішучий в цьому плані. З одного боку, він виступає на підтримку України і особливо щодо захисту кримських татар. З іншого боку, Туреччина має з росією багато спільних масштабних бізнес-проектів і, зокрема, щодо будівництва атомних електростанцій.

Друга знакова подія – несподіваний візит президента Зеленського до Саудівської Аравії. Як відомо, саме такі арабські країни як Саудівська Аравія, Катар та ОАЕ зараз є найвідомішими переговорними майданчиками. Саме ці країни є посередниками у вирішенні і конфлікту між Ізраїлем та Хамасом.

Ми не дізнаємося всього, чому Зеленський відвідував Саудівську Аравію. Але кажуть, що в той самий час там був і голова Держдуми росії Володін. Чи був контакт між Зеленським та Володіним ми не знаємо. Але не виключено, що вони пересікалися за посередництва влади Саудівської Аравії.

Якщо переговори таки будуть, то на якій позиції буде настоювати Україна? Чи маємо ми права жертвувати своїми землями, якщо за них пролито вже так багато крові? Як взагалі закінчити війну? Чи є у когось варіанти, які б задовольнили як Україну, так і путінських окупантів?

Це все занадто важко. Компроміси знайти майже неможливо.   Але вже дуже хочеться миру.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат