Прихильник путіна – коньячний барон Гісем – опинився під ще одним ударом

10.02.2024 11:27 ПОДІЇ

Київ тримає під пильним контролем справи проти директора Ужгородського коньячного заводу Володимира Гісема. Вседозволеність коньячного барона залишилася в минулому.

Соціаліст та регіонал Володимир Гісем при будь якій владі міг чемно заносити конверти куди потрібно і вирішувати свої справи. Він ігнорував вимоги колективу коньячного заводу скасувати незаконні збори і повернути його у власність колективу. Він спокійно приватизував підприємства шляхом поглинання. Згодом більшість з цих підприємств просто переставали існувати, а люди залишалися без роботи.

Але найбільш ганебною є його боротьба з власним сином Мирославом. Гісем-старший грубо незаконно заволодів акціями знакового підприємства Плодоовоч-Уж, більша частина акцій якого належала саме Мирославу Гісему, а також коньячний барон вилучив із засновників Комінвестбанку свого сина лише через те, що той не мав наміру брати участь у незаконних дерибанах. Більше того, згодом Гісем-батько ще й почав судові переслідування проти сина, залучивши для цього ряд «підгодованих» конвертами правоохоронців.

Але якщо раніше коньячному барону все сходило з рук, то зараз вже не так все просто.

Спочатку були викриття щодо прихильності Володимира Гісема до росії та його керівників путіна й медвєдєва. У Гісема співробітники СБУ під час обшуків знайшли портрети путіна, печатки російських підприємств, а преса оприлюднювала інтерв’ю коньячного барона російським виданням, у яких він вихваляв російського диктатора і говорив, що росія вже виграла третю світову війну.

Прихильність Володимира Гісема до росії і путіна це лише квіточки. Ягідками стало те, що НАБУ почало розслідувати справу по відмиванню коштів Рівненської атомної станції через фірми Гісема у тому числі і у Словаччині. Ця справа на дуже високому контролі в Києві і конверти коньячного барона вже не приносять результату. Відвертається від ненаситного «червоного директора» і місцева влада, яка не хоче бути причетною до оборудок.

І ось зараз, коли справа по відмиванню коштів Рівненської АЕС ще розслідується у Києві, по Володимиру Гісему буде нанесено черговий удар. Як стало відомо, його син Мирослав не мав наміру миритися з тим, як батько повівся з ним у 2016-му році.

Саме Мирослав Гісем володів понад 43% акцій підприємства Плодоовоч-Уж і саме через це підприємство Гісем-старший мав намір здійснювати всі свої оборудки. Гісем-молодший був проти і тоді 31 травня 2016 року Гісем-старший проводить незаконні збори акціонерів, не запросивши на них найбільшого акціонера – Гісема-молодшого. Схема та сама, що і при прихватизації з десятка інших підприємств області   – збільшення статутного капіталу і, відповідно, перебирання більшості акцій під себе. Якщо до цього у Гісема-молодшого було 43.19% акцій, у фірми Гісема-старшого «Латуж» трохи менше 29%, то після незаконних зборів і збільшення статутного капіталу Плодоовоч-Уж до 10 млн. грн, у Гісема-молодшого залишилося 3% акцій, а Гісем-старший зі своєю фірмою «Латуж» отримав вже майже 95% акцій!

І якщо повернутися до суті проведення зборів акціонерів, на яких Гісем-старший захопив більшість акцій Плодоовоча-Уж, то вони абсолютно незаконні. І тут навіть не потрібно бути досвідченим юристом. У Статуті підприємства від 2012 року чітко вказано, що збори скликаються у випадку участі у них акціонерів, які володіють не менше 60% акцій! Гісем-старший зібрав збори, не запросивши на них Гісема-молодшого, а у того було понад 43% акцій, тобто, без нього збори нелегітимні, бо всі учасники не мали 60% акцій, як це зазначено у Статуті.

Звичайно ж, суд першої інстанції визнав ці збори незаконними. Але коньячний барон вирішив, що на рішення суду можна подати апеляцію і занести куди потрібно конверти, які мають чудодійну силу. І таким чином уже на рівні Верховного суду було вирішено скасувати рішення суду першої інстанції, але судді не знали, що написати у резолюційній частині, бо справа ж очевидна, то написали, що… був «невірний спосіб захисту».

І ось зараз Мирослав Гісем подав до суду позов уже з «вірним способом», як вказав Верховний Суд. І якщо раніше   коньячний барон був у фаворі і купував конвертами всіх і вся, то зараз все помінялося. Гісем-старший перебуває під постійним контролем з Києва та й судді вже не мають наміру підставляти свою репутацію, особливо зараз, коли корупція в Україні вже перебуває під наглядом партнерів зі США та Євросоюзу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат