Новий концепт Ужгорода розглядали на конференції в Києві

18.02.2023 10:56 РАТУША

Представники Ужгородської ТГ взяли участь у роботі конференції «Відновлення України – відкриті дані та стимулювання інвестицій», яка пройшла 14 лютого в Києві.

Дискусія про відновлення української економіки, залучення інвестицій, державні закупівлі, відшкодування збитків бізнесу за втрачене майно відбулася за участі голови партії «Слуга народу» Олени Шуляк, голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи, представників провідних бізнес-асоціацій, аналітичних центрів, торгово-промислової палати, а також підприємців.

Місто Ужгород у нових умовах стає потужним діловим центром України, через який іде взаємодія з Центральною та Південною Європою, тому саме зараз потребує необхідних кроків для розвитку логістики, відкриття офісів, різновекторного просування міста. Питань відновлення багато, і вони так чи інакше вимагають належного правового регулювання, скоординованої діяльності представників різних щаблів влади, розвитку фінансових інструментів для відновлення країни, включно зі страхуванням інвестицій від військових ризиків та компенсаційних сертифікатів за шкоду. Йдеться передусім про відбудову знищеного житла і промисловості з подальшим залученням міжнародної допомоги та вилучення активів агресора для відшкодування завданих збитків. Зрозуміло, що на першому місці й боротьба з корупцією, яка роз’їдає, як іржа, наше майбутнє.

Відкриті дані та контроль громадянського суспільства – запорука якісного відновлення України, підкреслювали учасники конференції, дійшовши спільної думки, що законопроєкт №7508 про відшкодування пошкодженого та зруйнованого житла, яке парламент розглядає у другому читанні, потребує певного доопрацювання і якнайшвидшої реалізації.

Тож в цих умовах, на думку секретаря Ужгородської міської ради Арсена Мелкумяна, вимальовується новий концепт Ужгорода як одного з фінансових, логістичних, науково-університетських, медичних та туристичних центрів України. Задля цього варто трудитися цілою громадою.

Коментарі :


24.02.2023 18:23 Пітю

Бла-бла-бла. Нью-Васюки! Краще прозвітуй скільки Ужгород залучив інвестицій, яких -спекулятивних, чи у виробництво, скільки робочих місць створено, яка середня зарплата (динаміка і порівняння з іншими обласними центрами), яка динаміка демографії   населення, її структура ( в плюс чи мінус) і т.д., і т.п?


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат