Перша в році сесія ужгородської міськради: підсумки і рішення

04.02.2023 11:00 РАТУША

На першій сесії Ужгородської міської ради 2023 року, яке відбулося 31 січня, затвердили важливі програми, що стосуються підтримки ЗСУ та інших військових формувань, а також медичної реабілітації осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях.

Затвердили програму «Поліцейський офіцер громади» на 2023 рік та «Програму підтримки підприємництва та релокації бізнесу в м. Ужгород», «Програму запобігання смертності та інвалідності внаслідок серцево-судинних захворювань» на 2023-2025 роки та інші важливі документи.

Депутати підтримали рішення про створення при Ужгородському міському центрі соціальних служб відділення тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб. Тут також допомагатимуть у вирішенні питань з надання їм медичного обстеження, різної потрібної інформації, зокрема щодо соціального захисту.

Про роботу депутатського корпусу за 2022 рік прозвітував секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, який наголосив, що у зв’язку з умовами війни депутати були вимушені налагодити свою роботу не лише в рамках Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а й відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Максимальна увага депутатського корпусу в 2022 році була зосереджена на допомозі силам оборони: загалом підтримано близько 9 відповідних цільових програм, через які вдалося профінансувати питання посилення обороноздатності на 51 044 579 грн.

Торік депутатський корпус профінансував закупку генераторів для комунальних закладів міста: спільно з депутатами сприяли придбанню спеціальної техніки для КП КШЕП – для цього на сесіях виділили 22,5 млн. грн.

Враховуючи збільшення кількості населення Ужгорода за рахунок ВПО, підтримали фінансування ремонтних робіт частини приміщень будівлі поліклініки по вул. С. Мартина для розміщення там цієї категорії населення. Додатково організували поселення ВПО, які тимчасово проживають в закладах освіти Ужгорода, до санаторію «Поляна» на Свалявщині, де безкоштовно їх забезпечили комфортними умовами проживання та харчування.

Оскільки Ужгород, як тилове місто, став опорним пунктом для прийому гуманітарних вантажів та прихистком для багатьох громадян України, створили «Uzhhorod Humanitarian Center», який налагодив логістичний супровід вантажів, передачу допомоги ВПО чи до регіонів, де тривали бойові дії.

«Незважаючи на всі труднощі воєнного стану, депутатському корпусу, як і Ужгородській міській раді, вдалося вирішувати й питання розвитку міста Ужгород. Це стало можливим завдяки злагодженій роботі органів місцевого самоврядування. Викликів попереду не менше, але тепер досвіду більше, тому впораємося», – запевнив Арсен Мелкумян, подякувавши колегам за згуртованість.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат