Чорний тиждень

20.01.2023 14:43 ПОДІЇ

Цей тиждень став насправді дуже трагічним для України. Нашим воїнам не вдалося втримати місто Соледар, хоча наші герої захищали його дуже мужньо. А потім російські нацисти влаштували черговий ракетний обстріл України. Було знищено ряд енергетичних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури.

Та найгірше те, що одна з ракет вдарила по житловому будинку у Дніпрі. Загинули 45 осіб, серед яких шестеро дітей. 79 осіб, зокрема 16 дітей, мають травми різного ступеня важкості.

Загалом у багатоповерхівці проживали приблизно 1 700 мешканців. У будинку пошкоджено близько 230 квартир, повністю зруйновано 72 помешкання.

Від початку повномасштабного вторгнення росіяни щонайменше тричі влучили ракетами типу Х-22 по цивільних об’єктах, що призвело до великої кількості жертв:

— 27 червня 2022 року така ракета влучила в торговельний центр «Амстор» у Кременчуці — 21 людина загинула й понад 60 отримали поранення;

— 1 липня 2022 року був зруйнований житловий будинок у Сергіївці на Одещині — 21 людина загинула і 39 поранених.

І ось 14 січня чергова трагедія у Дніпрі.

Усі ці справи правоохоронні органи України планують об’єднати в одне провадження, повідомив генпрокурор Андрій Костін. Тим паче, що скоїли ці воєнні злочини військові одного й того самого полку дальньої авіації ВКС росії.

Ну і ще одна жахлива трагедія сталася у Броварах на Київщині. Гелікоптер із керівництвом МВС упав на дитячий садок. Загинуло 14 людей, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій. Серед жертв — міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, троє помічників та троє членів екіпажу. Всі вони перебували на борту гелікоптера і летіли на Харківщину для зустрічі з начальником головного управління Національної поліції у Харківській області Володимиром Тимошком.

Інші жертви — одна дитина і четверо дорослих — перебували поблизу місця падіння гвинтокрила. Також відомо про 25 поранених, серед яких 11 дітей. Їх госпіталізовано до лікарень.

Цей рік почався дуже жахливо для України. Нам потрібна віра, що ми вистоїмо. Нам потрібна підтримка...

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат