Останні двоє керівників Ужгорода вкрали у міста 4 мільйони доларів на незаконних оборудках із «Корон

31.10.2014 16:42 РАТУША

Робилося це у три етапи. На першому, як згодом було встановлено прокуратурою, погорєловське керівництво Ужгородської міської ради при продажі «Корони» не оцінило одну з будівель площею... понад 1000 м кв.!

При цьому в оголошенні на проведення конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності була вказана площа об’єкта («Корони») 3882 кв. м, а згідно з висновком про вартість оцінюваного майна, наданого ПП «Консалтингова фірма «Кіпріда», об’єктом оцінки були будівлі «Корони» площею 2854,3 м кв. Ось звідки різниця у площі понад 1000 кв. м.

Попри це Департамент міського господарства всупереч вимогам Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію) затвердив висновок про вартість «Корони» без відповідної оцінки вартості однієї з будівель комплексу площею понад 1000 м кв., при цьому продаж об’єкта відбувався в цілому.

За фактом порушення процедури приватизації вказаного об’єкта нерухомості прокуратурою міста Ужгорода було розпочате досудове розслідування, згодом були суди, проте паралельно судовим засіданням історичний об’єкт відкрито нищився, а на його місці велося нове будівництво...

Як уже повідомляли ЗМІ, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, номінальним власником велнес-готелю «Унгварський», яким володіє депутат Ужгородської міської ради І. Волошин, є приватне підприємство «Сервісбут». Відповідно до інформації, розміщеної в ЄДРПОУ, ПП «Сервісбут» має двох засновників — Дмитра Білоуса і Товариство з обмеженою відповідальністю «Тренд груп ЛТД».

На офіційному веб-порталі Верховної Ради є інформація про указ Януковича від 23 серпня 2011 року за № 860/2011 «Про присвоєння військових звань», де першим у переліку значиться полковник Д. Білоус (на той час заступник начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України). З 2009 по 2010 рік Д. Білоус працював на посаді заступника начальника УСБУ в Закарпатській області, повідомляє сайт Закарпаття онлайн.

Тож «Корону» спочатку продали замість 24— 46 млн. грн. за 8 млн. 65 тис. грн., «не помітивши» 1 тис. кв. м площі, а через якийсь час... перепродали знову вже за 1,25 млн. грн. А точніше, просто переоформили на підставну особу, вказавши ціну, занижену у 6,5 разу, чим знову цинічно надурили ужгородську громаду.

Зрозуміло, що без відома міської влади таке відбутися не могло. У договорі купівлі-продажу об’єкта це підтверджено відповідними підписами й печаткою. Згідно з укладеним договором купівлі-продажу, факт передачі «Корони» в «нові» руки відбувся 15 квітня цього року. Тобто вже при тимчасовій, але досі чинній владі Ужгорода за сприяння й контролю з її боку. Однак тимчасове ужгородське керівництво не розділило з іншими «коронними» аферистами відповідальності за цей кримінальний злочин проти громади Ужгорода.

Ще 13 серпня 2012 року тодішній директор Департаменту міського господарства Олексій Касперов запевняв, що згідно з конкурсом переможець не тільки сплатить до бюджету 8 млн. 65 тис. грн. за «Корону», але й не менше 100 відсотків від цієї ціни інвестує в реконструкцію пл. Театральної! Тобто загалом це мало скласти понад 16 млн. грн.

Але ось як про це сказано в договорі: інвестування не більше двох років у реставрацію комплексу «Корона» не менш як 100 % від оціночної вартості об’єкта, яка становить 8 065 000,00 грн., та у «збереження традиційного характеру середовища архітектурної пам’ятки» — тобто на реконструкцію пл. Театральної з заміною покриття, комунікацій водовідведення, лавиць, системи освітлення.

Таким чином, 8 млн. грн., що мали інвестуватися згідно з умовами продажу об’єкта в реставрацію площі, відповідно до зазначеного договору вже мали інвестуватися покупцем у... саму ж «Корону»! Отже на «Короні» шахраї нажилися тричі, стільки ж разів обдуривши ужгородців і вкравши кошти   міської громади.

Нагадаємо, по «Короні» вже відбулось понад 100 судових засідань у господарських спорах і у кримінальному провадженні, пройдено усі судові інстанції, починаючи від Господарського суду Закарпатської області і закінчуючи Вищим господарським судом України.

Однак остаточну крапку ставити зарано. На сьогодні з огляду на нові обставини по справі з «коронними» оборудками ужгородського керівництва питання знову повернулося на розгляд Генеральної прокуратури.

Коментарі :


02.11.2014 12:23 777

Вже більше 2-х років в ЗМІ активно обговорюється питання незаконних дій відповідальних осіб по приватизації історичного будинку в центрі Ужгорода, що є пам’яткою архітектури, комплексом «Корона». Але вже після проведеної ревізії місцевих бюджетів на території Закарпатської області, в тому числі в місті Ужгороді Державною фінансовою інспекцією України в липні цього року (2014) повинна б бути поставлена крапка. Оскільки ревізією питання приватизації комунального майна територіальної громади   контрольними заходами обов»язково охоплюється та відповідно робляться висновки щодо законності дій чиновників, встановлюється сума втрат бюджетом та територіальною громадою. Раджу звернутися із інформаційним запитом в Державну фінансову інспекцію України про надання ВАМ вичерпної інформації за наслідки проведеної ревізії із зазначеної приватизації, виконання умов договору купівлі-продажу, якому правоохоронному органу в області передані матеріали ревізії для розгляду та вжиття заходів, а також з інших питань які ВАС цікавлять.


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат