За майже 5 тис. люків   і решіток у місті відповідатимуть Водоканал і КШЕП

04.07.2014 11:14 РАТУША

Оскільки, як ми вже писали, відповідальних за каналізаційні люки в Ужгороді тривалий час не було, виконком змушений був визначитися з цим питанням.

Вирішено покласти відповідальність за утримання мереж водопостачання і водовідведення, що і є власне мережами Водоканалу, а також зливову каналізацію на КП «Водоканал м. Ужгорода». КШЕП буде відповідальним за дороги і зливову каналізацію, а саме стан «зливових» решіток.

Як ми вже повідомляли, на поточний рік передбачено замінити 120 погонних метрів труб зливової каналізації, а також встановити 170 решіток. У програмі благоустрою міста йдеться про суму 264 тис. грн., які планують реалізувати з цією метою.

Наразі йдеться про заміну люків на композитні. До 3 липня пропозиції щодо використання бюджетних коштів на закупівлю люків і решіток з композитних матеріалів мав подати Департамент міського господарства.

На сьогодні в місті відсутні 234 решітки зливової каналізації, що розташовані на узбіччях доріг. Водоканал спромігся забезпечити прикриттям із бетонних плит близько трьох десятків оглядових люків, а місто планує замінити їх на чавунні або композитні.

Загалом в Ужгороді, за інформацією Департаменту міського господарства, близько 5 тисяч решіток і люків. Чавунні люки постійно розкрадають «на метал», а за минулий рік зусиллями міліції було повернуто тільки близько двох десятків викрадених решіток. Підприємства-приймачі металобрухту без докорів сумління продовжують приймати від населення подібний «металобрухт».

Щодо вартості люків, то чавунний коштує близько 2 тис. грн., композитний — на 30—40 % дешевший, до того ж він обладнаний замком, то є надія, що до колодязя ніхто не пробереться, а також такий люк не користується попитом у так званих збирачів кольорових металів.

Чи підлатають бодай трохи зливову каналізацію цього року, наразі достеменно невідомо, але ужгородці сподіваються, що розмови про «добрі наміри» не залишаться пустим звуком і надалі тротуари й проїжджу частину не топитиме навіть за найменшого дощу, не кажучи вже про зливу...

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат