Ужгородські вулиці ремонтують   «на бороду», а завдяки благодійникам світять ліхтарі   й функціонують

13.06.2014 12:02 РАТУША

На виконкомі в середу прозвучало зізнання, що останні кілька місяців міська рада співпрацює з підприємствами, які проводять благоустрій міста, в борг. При цьому кошти на рахунку міськради (це близько 50 млн. грн.) є, однак Держказначейство їх гальмує.

Тому в. о. міського голови закликає готових співпрацювати в борг над покращенням благоустрою міста, з такими фірмами у мерії готові негайно оформляти договори. Однак, за словами В. Щадея, «з весни з нами ніхто не хоче працювати». Оскільки шляховики, які наразі латають ями, роблять це в борг, дуже важливо, щоб це не відобразилося відповідним чином на якості їх роботи.

Ужгород отримав 1,5 млн. грн. на незахищені статті. За ці кошти принаймні були виплачені аванси з проведення поточного ремонту, близько 700 тис. грн. пішло на лізингові платежі за автономні котельні у дитсадках і школах. Заробітна плата й оплата енергоносіїв проводяться вчасно. При цьому місто упродовж минулого року лізингові платежі майже не проводило, тому що Казначейство не перерахувало кошти, а відтак накопичилися борги на понад 3 млн. грн.

Під час засідання члени виконкому затвердили порядок діяльності громадських формувань.

В Ужгороді вже існують громадські формування з охорони правопорядку, яким закидали недобросовісність й намагання отримати дозвіл на зброю. Надалі ухваленим рішенням буде визначатися порядок реєстрації (внесення змін, припинення діяльності), координації, контролю за діяльністю громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону й видачі посвідчень членам таких організацій. Стати членами громадських формувань зможуть ужгородці з 18-річного віку з відповідними морально-фізичними даними й бажанням зміцнювати правопорядок і охорону держкордону за погодження з відповідальним посадовцем Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області. Виконавчий комітет у межах своєї компетенції здійснюватиме координацію та контроль за діяльністю ГФ спільно з органами МВС та підрозділами Державної прикордонної служби України.

Як прозвучало на виконкомі, ужгородські фонтани й ліхтарі працюють практично завдяки благодійним організаціям. За словами заступника в. о. мера Ярослава Шафаря, наприклад, вул. Шумну освітлять завдяки благодійникам, так само працюють фонтани в Ужгороді.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат