В Ужгороді активістами створена «карта проблем» міста

25.04.2014 13:28 РАТУША

Як повідомляє сайт Подробности, на цій мапі за кілька тижнів назбиралися сотні критичних точок. Мешканці наносять усе: від ям на дорогах до стихійних парковок. Свою карту автори планують передати відповідним державним установам, що покликані дбати про порядок і благоустрій. Кожна проблема має свою позначку. Тут відмічені ями на дорогах, відсутність тротуарів, дорожніх знаків, пішохідних переходів, стихійні сміттєзвалища й інші проблеми. Що їх настільки багато, автори ініціативи й не припускали.


За словами співавтора карти проблем Ужгорода Олександра Копитчака, найбільшою проблемою, як і по всій Україні, є дорожні вибоїни, а також проблеми з освітленням, адже обмаль вулиць освітлюється нормально. Наприклад, мікрорайон «новий», що найбільш густозаселений, або має украй погані тротуари, або ж вони взагалі відсутні й люди змушені там просто задовольнятися протоптаною доріжкою.

Молоді ужгородські мами нарікають, що неможливо пересувати з дитячими колясками, іноді доводиться йти по проїжджій частині дороги, аби обминути яму чи калюжу, а це вкрай небезпечно.

У центрі міста тротуари у біль-менш нормальному стані, але часто-густо вони служать водіям замість парківки. Така картина спостерігається просто під стінами управління СБУ й міської прокуратури. Там пішоходи теж люди «другого сорту» й змушені обходити іномарки посадовців проїжджою частиною.

Натомість ужгородці-водії нарікають на численні вибоїни на міських шляхах. Полатані дороги через рік повертаються до свого попереднього стану. За словами ужгородського водія Анатолія Лешка, хоча податки сплачуються, а ось куди вони йдуть насправді, не знає достеменно ніхто. Тому постійні проблеми виникають і з колесами, і з усією ходовою частиною...

У мерії запевняють, що ремонтувати дорожнє покриття почнуть уже найближчим часом. Буде проведений поточний ремонт дорожнього покриття на півсотні вулиць, на це в бюджеті передбачені кошти 2 млн. 100 тис. грн. Про «карту проблем» тут знають і також хочуть створити подібну на офіційному сайті міськради.

Кожен може нанести свою позначку на «мапу проблем». Автори ідеї пропонують до інформації прикріплювати фото, а також відеопідтвердження.


Карта проблем Ужгорода

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат