На Закарпатті підозрюють клірика УПЦ МП у виправдовуванні збройної агресії рф та розпалюванні ворожн

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області 05.04.2024 12:14 КРИМІНАЛ

Фігурант закликав вірян уникати мобілізації, підбурював проти парафіян інших конфесій та намагався дестабілізувати ситуацію в області на користь держави-агресора. За скоєне йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Слідчі Тячівського районного відділу поліції у співпраці зі співробітниками Служби безпеки України викрили на антиукраїнській діяльності та пропаганді тоталітарного режиму настоятеля храму Хустської єпархії УПЦ (МП).

У ході слідства встановлено, що священнослужитель на власній сторінці Facebook систематично розміщував дописи, спрямовані на розпалювання релігійної та міжнаціональної ворожнечі між українцями.

Окрім цього, зловмисник   виправдовував збройну агресію росії проти України та називав повномасштабне вторгнення «громадянською війною». Також у своїх закликах фігурант спонукав вірян уникати мобілізації та підбурював проти парафіян інших конфесій.

За місцем проживання клірика правоохоронці провели санкціоновані обшуки, у результаті яких вилучили 2 мобільні телефони та планшет, на яких наявні докази його антиукраїнської діяльності.

У справі було проведено лінгвістичну експертизу, яка підтвердила злочинний характер поширених фігурантом дописів.

За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури слідчі повідомили 43-річному чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 161 та ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України, тобто порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та виправдовування збройної агресії рф. Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат