Як минув вівторок закарпатців у Facebook (ОГЛЯД)

РІО 19.08.2014 19:09 ПОДІЇ

Сайт газети РІО — Rionews продовжує публікувати короткий огляд думок та ідей, які втілюють відомі і впливові люди краю у соціальній мережі.

Часто це не завершується лише розмовами у віртуалі, а трансформовується не лише на медіа-платформах, а й реалізовується у конкретних діях.

Facebook — це не лише дзеркало реальності, а й майданчик, звідки починається певний рух. А ще Facebook сміливіший, не часто у житті, віч-на-віч люди відверто дозволяють собі те, що можуть зробити у віртуальності, по той бік...

Отже, кілька фраз від тих , хто творять події у Закарпатті, беруть активну участь у його соціо-політичній складовій й висловлюють ті ідеї і думки, які неодмінно мають своє продовження у реальності. Тепер ці думки будуть систематизовуватися, й публікуватимуться не лише в онлайні, а й у офлайновому просторі (газета “РІО”), що, вочевидь, мотивуватиме користувачів до максимальної зваженості й відповідальності під час написання своїх постів.  

Подаємо виключно цитати без будь-яких втручань у пунктуацію, лексику чи стилістику.

Журналіст Олександр Ворошилов через мережу просить своїх колег допомогти захистити дружину, яка, будучи вчителем, пішла проти шкільної хабарницької системи. Цю інформацію сьогодні розповсюдили місцеві онлайн-ЗМІ.

“Друзі! Звертаюся до вас з проханням. Потрібна допомога. Моральна. Моя дружина Таміла Ворошилова (всі ви її прекрасно знаєте) поперла проти системи. У школі. Проти поборів та іншого, чого у будь-якій "системі" багато. Це був не спонтанний вчинок, це накопичувалося роками. Так, розуміла на що йде. Можливо цього б ніколи не сталося у інший час. Але це мало "вибухнути" колись і воно "вибухнуло" саме сьогодні.


Як закарпатці почали тиждень у Facebook — можна прочитати тут


Тамілі влаштували справжнє показове Судилище. Її цькували, обзивали, принижували. Все це, незважаючи навіть на камеру і мою присутність. Це був реальний "шабаш". Я такого ніколи не бачив і щиро сподіваюся, що більше ніколи не побачу у своєму житті. Практично весь колектив школи був налаштований дирекцією проти однієї Людини, яка посміла сказати про те, що існують побори, існують проблеми у школі. Це був лист до заступника міського голови - ми навмисно його не оприлюднювали у пресі, аби як кажуть "не виносити сміття з хати". Все мало вирішитися без "оголошення війни". Натомість цю війну сьогодні оголосили проти Таміли, мене і моїх дітей.


Закарпатський Facebook минулої п’ятниці — читайте тут


Бо цей лист якимось чином потрапив до директора школи, де 10 років викладає моя дружина, де навчаються троє моїх дітей (старша - випускниця). Але після того "шабашу", який відбувся сьогодні я навіть не знаю як нам жити далі у цьому гарному затишному містечку, яке я, ужгородець, полюбив за ті роки, що тут живу (з 2002 року). Як тут жити моїм дітям, і моїй дружині, яка тут народилася і ходила у цю школу...

Говорити можна багато. Але якщо є можливість підтримати нас хоча б морально, хто як може - будемо дуже вдячними. Бо віри мало. У зміни вірити важко. Здається, що нічого не відбувається - навколо війна та суцільна темрява. Але десь так углибині все-таки жевріє ще маленький вогник надії. Прорвемося? ... Вірю, вірю, що прорвемося. Дякую за підтримку дорогі мої. Бо окрім вас і нема до кого звернутися.

P.S. Вирішили ввечері після важкого дня передивитися фільм про Мюнгхаузена. Той самий - з Олегом Янковським. Як його судили, пам'ятаєте? Приблизно теж саме відбулося сьогодні з Тамілою - я свідок. Уривки судилища є на відео. Це реально страшно. Але скажу вам одну річ - я пишаюся своєю дружиною. Я люблю і пишаюся нею. З нами Бог і з нами правда. Амінь. На добраніч”.


Про що йшлося на   Facebook минулого четверга — тисніть сюди


Близький до місцевого “Фронт змін”, викладач Ужгородського національного університету Олександр Броді критикує патріотичну акцію від місцевого осередку партії “УДАР”:

«Як задовбало це позьорство псевдопатріотичне. Обмазали фарбою старі перила підвісного мосту, нафоткали, розпіарили, майже відчиталися про акцію Київському начальству, а в сухому остатку для Ужгорода який результат? Ніякий, бо результату і не треба було. Головне у ФБ розказати. Ось пара фото "якісної" роботи від Партії Удар. Бездарі і балаболи. Банально ловлять політичний революційний вітер. Можна додати з досвіду, що старі металеві вироби немає сенсу обмазувати краскою, якщо вони відповідно не оброблені та не знятий старий шар облущеної фарби. Реально, воно ніяк не захищає метал від зовнішніх чинників, а навпаки. Низькосортний піар для народа. Так же якісно вони потім і працюють коли попадають у владу».

***


Журналіст Ярослав Гулан пише про тенісні корти у Підзамковому парку:‎
Питання ужгородських кортів біля Підзамкового парку. З однієї сторони, може вони і не потрібні - адже є і біля "Юності", і на стадіоні "Авангард". Але з іншої, це питання із громадою ніби ніхто й не обговорював, і тут питається - а чого думкою ужгородців ніхто не цікавився?!!

***

Співробітник Інституту політичної освіти Володимир Феськов радіє перемозі у судді щодо незаконності рішення Закарпатської обласної ради:
“Львывська апеляцыя залишила нашу перемогу в закарпатському окружному адмыныстративному суды проти закарпатськоы обласноы ради в силы! Таким чином вкотре пыдтверджена незаконнысть рышення облради щодо схем розташування 360 мГЕС в межах карпат на територыы закарпатськоы областы. Трикур ы ынше недобросовысне ляцтво забудовникыв ы чиновникыв - викусыть!
Дякую всым хто нас пыдтримував. Слава Украыны”.

***

Наостанок подаємо пост від популярного у Facebook та за його межами користувача — закарпатського бухгалтера Сергія Микити:
Как стать топ-блогером?
“1. <плохая новость для России> в конце добавить "зато Крымнаш"
повторять п.1 пока не станете топ-блогером”.

РІО

ТЕГИ : Facebook

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат