Що сьогодні закарпатці писали у Facebook (ОГЛЯД)

РІО 12.08.2014 16:32 ПОДІЇ

Сайт газети РІО — Rionews від сьогодні публікуватиме короткий огляд думок та ідей, які втілюють відомі і впливові люди краю у соціальній мережі. Часто це не завершується лише розмовами у віртуалі, а трансформовується не лише на медіа-платформи, а й реалізовується у конкретних діях.

Facebook — це не лише дзеркало реальності, а й майданчик, звідки починається певний рух. А ще Facebook сміливіший, не часто у житті люди відверто дозволяють собі те, що можуть зробити у реальності, віч-на-віч.

Отже, кілька фраз від тих, хто творять події у Закарпатті, беруть активну участь у його соціо-політичній складовій й висловлюють ті ідеї і думки, які неодмінно мають своє продовження у реальності.  

Подаємо виключно цитати без будь-яких втручань у пунктуацію, лексику чи стилістику.

Сьогодні найбільш резонансна подія дня — стрілянина львівського УБОЗу по закарпатському Правому сектору, який віз у Закарпаття зброю з АТО. Подробиці тут і тут

Речник закарпатського Правого сектору Володимир Гласнер написав наступне:
“Тепер вже підтвердилось. Групу Правого сектору Закарпаття при поверненні із зони АТО жорстко "прийняв" Львівський УБОЗ. Хлопці верталися додому з війни, після багатьох бойових операцій і виконаних бойових задач. При затриманні по них був відкритий вогонь. Оце так Батьківщина зустрічає своїх героїв?!!
Прошу максимальний репост”.

Координатор освітніх та виборчих проектів Громадянської мережі “ОПОРА” в Закарпатській області Святослав Бабіля вважає, що інцидент — це своєрідна війна місцевого “Правого сектору” і начальником закарпатської міліції Сергієм Шараничем.

“Чесно кажучи, дивно, чому саме спинили на Львівщині, коли хлопці проїхали декілька областей?. У мене зразу виникли 2 потенційні пояснення. Перше - закарпатський Правий Сектор активно опонує Шараничу і наступив не на один його мозоль. Сам Шаранич, ще зовсім недавно працював в львівському облвідділку... Другий - історія з ігровими апаратами. Як відомо з офіційних джерел, фірма, якій вони належали була зареєстрована у Львові. Звучала версія, що її кришуюють мєнти, схоже, що вже зрозуміліше, які саме”.

Ну, і думка від ЗМІ про ситуацію з місцевим ПС:

“Це апофеоз рубрики "міліція знавісніла".
Хлопці у відповідь на питання про причину кажуть просто: "Тому що стріляти в патріотів легше, ніж в сепаратистів"”, — пише журналістка А. Хаятова, яка активно висвітлює діяльність закарпатського ПС.


Також сьогодні обговорюється звільнення начальника Закарпатського УСБУ. Зокрема журналістка Алла Хаятова поширила відповідне посилання з сайту, який вона редагує, а прокоментувала з легкою інтригою:

“Наступний Шаранич? Заслужив”, — переконана журналістка.

Апелює медійниці й вимагає конкретики такий собі Саша Попов, який наче займається тим, що “перетворює ідеї у капітал”:

“Аллочко у Вас э докази, що Шаранич "плохой" , "редиска"....та чого ж Ви мовчите?....інакше Ваші слова це просто наклеп,,,,,якщо репостите щось то давайте відповідний коментар...Ви ж журналіст...а для журналіста найголовніше що ? ..правильно Аллочко - ФАКТИ.....прошу Вас якщо є такі факти оприлюдніть їх!!!!!....або перестаньте давати коментарі вигідні вашим босам...вибачте ...допобачення!”.

На що тому ж Попову дорікають відпрацюваннями завдань власного боса.


Також сьогодні говориться про політику не так локального, як державного масштабу. Зокрема , екс-мер Ужгорода, голова ГО “Нове Закарпаття” Сергій Ратушняк пише:

“Порошенко вказав на свою "політвагу". За вибрчий Закон зі 100% пропорційною системою і відкритими списками, який вимагає і Майдан і громадськість, підтримали аж 192 депутата. Де 172 є і без Порошенко. Т.б. Президент додав своєї політваги - 20-ть голосів.
Що говорить про його зговір з уродами - олігархами!
А це зрада Майдану і провокація 3-го кривавого Майдану!”.


Обговорюють сьогодні і комунальні проблеми Ужгорода. Заступник в.о. міського голови Ужгорода Ярослав Шафарь сказав, що особисто перевірятиме товщину нанесеної фарби на пішохідні переходи міста:
“Пішохідні переходи (розмітка) в м. Ужгород будуть нанесені вчасно, а не як завжди у ніч на 1 вересня.
Не дивлячися на те, що казначейство блокує всі міські виплати, завдяки дружній роботі заступників міського голови ( особлива подяка Семалю) вдалося вчасно закупити фарбу. Тому роботи по нанесенню розмітки почнуться відразу після дощів. Виконавці попереджені, що на цей раз я особисто буду перевіряти товщину шару нанесеноі фарби”.

Одразу надійшло питання від місцевого лікаря Олександра Пацкана:
“Основне питання- чим саме буде наноситися розмітка. Якщо тією ж аквареллю, що і раніше, то це гроші на вітер. Фарба має триматися роками, а не тільки під час акціі, задля якоі іі нанесли”.

Відповіді від Шафаря наразі нема.


У Facebook також обговорюють гарні соціальні ініціативи, завдяки яким збираються гроші для закарпатських військових. Наразі одна з акцій — “Купи зустріч — допоможи закарпатським військовим”. Охочих взяти участь в акції достатньо, а ті, хто продають “свою компанію”, активно закликають юзерів зголошуватися.

Та ж сама журналістка й активістка   Алла Хаятова тішить сміливих можливістю випити кави, а то й вина:



Я розумію, що, враховуючи мій фах і характер (точніше, певні його риси ;)), є люди, які б доплатили, щоби не зустрічатися, але тим не менш...
Отже, для сміливіших... Словом, усі, хто щось говорив про каву, але не сталося - через мій спосіб і темп життя - ось воно!
Кава кавою, але якесь й особливе вино запропоную, коли вже така справа.
Я там лотом #2, далеченько, але все ж”.

Депутат Ужгородської міськради Ростислав Буланов обіцяє під час такої зустрічі розкрити певні депутатські таємниці:
“Хто зі мною на зустріч? З мене кава сік та інше, а також новини та секрети з кулуарів міськради;)”.


Досі згадуються страйки закарпатських жінок, які блокували трасу “Київ-Чоп” у Ракошині, аби не пустити своїх чоловіків/синів/батьків в АТО.

Привіт цим жінкам передає журналіст Юрій Лівак:
“Читаю про повернення прикордонників, а думаю про наших солдатиків. Прикордонники ротуються, міліціонери по три тижні в АТО й додому відпочивати і лише солдати там безвилазно, бо нема, з ким ротуватися.
Прівєт, ракошинські жони”.

РІО

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат