Біатлон. На Кубку світу в Естерсунді у естафеті наші чоловіки краще виступили за жінок

09.12.2019 19:51 СПОРТ

Ми мали надію на жіночу естафету. Колись саме жіноча естафета давала нам найбільше позитивних емоцій. На жаль, цього разу у нас нічого не вийшло.

Настя Меркушина мала по промаху на вогневих рубежах і передавала естафету Юлії Джимі лише 9-ю з відставанням 48 секунд.

На жаль, Юлії Джимі також не вдалося скоротити розрив. Юля промахувалася використовувала аж 4 додаткові патрони і естафету Вікторії Семеренко передавало також 9-ю, але відставання від лідера було вже 1,14 хвилини.

Віта була кращою з українок по ефективності стрільби. Вона промахнулася лише один раз і передавала естафету Даші Блашко 8-ю, але від лідера ми вже відставали на 1,28 хвилини.

Юна Даша Блашко також мала лише один промах, але в групі фаворитів явно відставала ногами. Наш результат - 9-е місце і 2,47 хвилини відставання від лідера.

Ну а головною сенсацією стала збірна Швейцарії, яка здобула срібні нагороди, поступившись лише сильній команді Норвегії. Третіми стали господарки - команда Швеції.

Були деякі зауваження щодо української команди. Точніше, багато хто говорив, що Дашу Блашко можна було ставити на перший етап, Настю на третій, а Віту ставити фінішером. Однак, наш тренерський штаб переконував, що наразі варто експериментувати, щоб згодом вивести оптимальний склад ближче до Олімпіади.
__________________________________

А ось чоловіки у естафетних змаганнях порадували. Україна шоста в чоловічій естафеті. У чоловічій! Пригадайте минулий сезон, які провали у нас були саме в чоловічих естафетах. Вважаємо це успіхом.

Артем Тищенко на першому етапі вийшов зі стадіону після другої стрільби сьомим з відставанням від лідера всього 16 секунд, щоправда, передавав естафету Артему Примі лише десятим з відставанням 36 секунд. Тищенко мав чисту стрільбу!

Артем Прима мав у пасиві 4 промахи і передав естафету Руслану Ткаленку шостим, але відставання від лідера вже було понад хвилину.

Руслан також записав у пасив 4 промахи і передавав естафету Дмитру Підручному сьомим з відставанням вже понад дві хвилини.

Наш лідер пройшов свій етап прекрасно. Мав лише один промах і вивів таки Україну в шістку кращих команд естафети.

А щодо боротьби за медалі, то всі передбачали боротьбу між Францією та Норвегією. Так і сталося. Саме ці команди майже всю гонку були в лідерах. Після останньої стрільби Мартен Фуркад вийшов зі стадіону з відставанням від Бьо-молодшого всього 7 секунд. Але було зрозуміло, що Бьо йде свіжіше і згодом Мартен просто припинив боротьбу. Третіми стали італійці.

Петро Гойс

ТЕГИ : біатлон

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат