У Виноградові є культове місце, де випікають паски

admin 19.04.2014 20:36 ПОДІЇ

В останні перед пасхальні дні   у Виноградові   засилля транспорту. Сьогодні,   Великодньої   п’ятниці, центральна вулиця Миру перетворилася у суцільну парковку автомобілів. Таке враження, ніби всі газдині району одночасно з’їхалися сюди за продуктами до святкового столу, а також до великоднього кошика. Головний предмет закупівлі, звичайно ж, паска.

У минулі роки, пригадується, аби придбати її, доводилося затратити чимало часу, стоячи в чергах торгівельних закладів. Не так цього разу. Лише в двох супермаркетах «Гранд» по вулиці Станційній та Копанській учора й сьогодні випекли по 1300 пасок різних як за величиною так і за ціною,   оздобленням і начинкою. Пектимуть і продаватимуть паски ще й завтра упродовж дня, аби всім вистачило. Головний продукт грядущого свята тут має вагу від 400 до 700 грамів,   а середня ціна коливається в межах 15-18 гривень. Проте є й зовсім маленькі, 180 грамові пасочки для дітей, які коштують   всього   7 гривень,   а також солодкі з ізюмом, з різними присипками тощо.

На замовлення нардепа Івана Бушка сьогодні грандівські пекарі спекли 320 благодійних пасок, які вже передані для прихожан православних, греко-католицьких, а також католицької церков Виноградова. Ще тисячу таких великодніх подарунків народний обранець   замовив для церковних громад нашого і 300 для сусіднього Іршавського районів.

Відрадно, що естафету великоднього благодійництва підтримують і міські депутати. Мешканці чотириквартирного учительського будинку по вулиці Локоти були приємно вражені , коли перед обідом   отримали від свого депутата Владислава Поляка свіжі   запашні паски. Як стало відомо, такі ж депутатські сюрпризи сьогодні здивували майже тисячу громадян цього округу.

Новини Виноградівщини

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат