На Закарпатті планують виробляти електроенергію з газу видобутого на місцевих родовищах

28.03.2024 20:24 ПОДІЇ

 

Невикористаний потенціал обернути на розвиток та енергетичну стабільність Закарпаття. Це стало предметом розмови із представниками АТ «Укргазвидобування» на чолі із першим заступником генерального директора компанії Віталієм Зайцем, - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Ефективно використовувати природні ресурси та водночас зменшувати вплив на довкілля – над цим активно працюють у Європі. Україна ж найближчі кілька років лише нарощуватиме темпи у цьому напрямку.

Над одним із таких проєктів – Gas-to-Power – фахівці компанії вже працюють   на Закарпатті. Він передбачає застосування природного газу власного видобутку АТ «Укргазвидобування» для виробництва електроенергії на газових електростанціях (газогенераторах). Поки за основу взяли два родовища – Лютянське (Ужгородський район) та Солотвинське (Тячівський район).

У Солотвинській громаді планують реалізувати пілотний проект будівництва ГеоТЕС – геотермальної теплоелектростанції, що використовуватиме геотермальну енергію (енергія глибинного тепла Землі) для вироблення теплової та електроенергії. Завдяки цьому електроенергією зможуть забезпечити споживачів та підприємства, у перспективі – індустріальний парк, який будують у селищі.

Згідно з результатами геологорозвідки подібні проєкти є можливість реалізувати у межах громад Тячева, Хуста, Іршави, Мукачева, Ужгорода, Чопа.

Наш край має колосальний потенціал, і в умовах воєнного стану саме тут найсприятливіші умови для втілення амбітних проектів у життя. Тому Закарпатська ОВА у межах своїх повноважень готова всебічно сприяти АТ «Укргазвидобування». Впевнений, спільно ми зробимо наш край більш енергонезалежним.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат