Перший успішний кейс співпраці Закарпаття та федеральної землі Тіроль Республіки Австрія

18.03.2024 21:13 ПОДІЇ

Незабаром 110 молодих овець і баранів тірольської гірської породи доставлять на Закарпаття. Їх передадуть окремим господарствам у межах спільного проєкту з розвитку вівчарства, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Тривалий карантин для тварин перед відправленням до України завершено. Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області завершили роботу на території карантинної бази Аграрного центру західний Brennbich у Північному Тіролі та підготували відповідний висновок.

Попри війну майже рік спільної роботи місцевих та австрійських фахівців у галузі вівчарства і селекції продовжується тут, на карпатських полонинах, для того щоб дати імпульс розвитку традиційному для нашого краю ремеслу.

Для мене велика честь долучитися до підтримки та розвитку багатовікової культури рідного Закарпаття.

Упевнений, що цей напрямок господарства стане елементом реабілітації наших захисників, а можливо, для когось і справою подальшого життя.

Дякую всім, хто долучився до реалізації проєкту.

Дякуємо громаді федеральної землі Тіроль за надійне і щире партнерство Günther Platter Anton Mattle Vasyl Khymynets Sonja Ledl-Rossmann.

Рухаємося далі!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат