Гайкові ключі: різновиди та особливості їх застосування

29.05.2024 17:45 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Найпростішим і водночас затребуваним робочим інструментом є гайковий ключ. Якщо оцінювати їхнє просте виконання, то такі ключі плоскі, мають робочі поверхні та одне велике з'єднання. Конструкція найчастіше суцільнометалева, а для виробництва використана високоякісна інструментальна сталь, щоб витримати статичне навантаження.

Подібні помічники завжди будуть актуальними як у побуті, так і за умов промисловості. Ознайомитись з різними за виконанням ключами можна за посиланням jtc.com.ua/klyuchi/klyuchi-gaechnie/, де є можливість знайти різноманітність різних варіантів. За допомогою гайкових ключів можна закручувати та відкручувати болти відповідно до необхідної сили.

Різновиди ключів

Виробники пропонують різні форми виконання ключів, що означає їх сферу та особливості застосування:

  • ріжковий (постійна класика, такий ключ на вигляд нагадує роги, може застосовуватися горизонтально і вертикально);
  • розвідний (один з різновидів класичного ключа, але є можливість змінити розмір, адже верхня губа легко підлаштовується під потрібну гайку);
  • накидний (використовується кільцевий профіль з конкретною кількістю граней, забезпечує надійний хват і туге з'єднання);
  • комбінований (одночасно накидний та ріжковий ключ);
  • імбусовий (основою є Г-подібний стрижень, що збільшує момент, дозволяє працювати з гвинтами на шість граней).

Додатково варто виділити тріскачкові ключі, торцеві, розрізні, коміри, шліцеві та динамометричні.

Особливості вибору ключів

Залежно від цілей та завдань можна вибрати одиничні варіанти з однією або двома сторонами, набори ключів у зручному футлярі та повноцінні ремонтні комплекси. При виборі слід враховувати довжину від 6,5 до 67 см, глибину зіва – від 2,5 до 80 мм, а також товщину головки – від 3 до 23 мм.

Ключі можуть по-різному виготовлятися та доповнюватись кількома унікальними можливостями. Наприклад, мати у своїй конструкції шарнір, яскраве підсвічування, антикорозійний захист, діелектричне покриття, телескопічну ручку, нейлоновий чохол та багато іншого.

Де придбати ключі?

З великим набором робочих інструментів та гайкових ключів, зокрема, можна ознайомитися в асортименті інтернет-магазину «JTC». Тут є достатньо пропозицій під різні цілі та завдання. Запропоновано як професійні автомобільні інструменти та обладнання, так і витратні матеріали для станцій технічного обслуговування. Додатково менеджери нададуть консультації та дадуть поради щодо вибору тих чи інших рішень. Діє доставка по Україні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат