Голова Закарпатської ОВА взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

09.05.2024 23:08 ПОДІЇ

 

Узяв участь у другому Міжнародному саміті міст та регіонів, який цими днями проходив у Києві, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Мав за честь представити іноземним партнерам Закарпаття і наші підходи до забезпечення життєдіяльності й регіонального розвитку в умовах війни.

Під час виступу в панельній дискусії щодо перспектив євроінтеграції України в регіональному вимірі поділився передовим досвідом Закарпаття у зміцненні спроможності громад завдяки співпраці з європейськими партнерами.

В умовах війни весь ресурс спрямований на потреби оборони, і наша область є серед лідерів у країні за рівнем фінансування цього сектору.

Водночас ми виконуємо місію збереження економічного й науково-технічного потенціалів України, релокації підприємств, приймаємо переселенців, формуємо логістику через найбільшу мережу пунктів пропуску та багато іншого. Регіон повинен бути сильним та ефективним для того, щоб реалізувати ці надважливі для країни завдання.

Ми знайшли шляхи та можливості підтримки для громад, і зараз питання регіонального розвитку краю – це питання ефективної співпраці з нашими партнерами в ЄС та стимулювання регіональної економіки.

Від цього також залежить підтримка сектору оборони країни, і саме це є головним стимулювальним фактором.

Дякуємо президенту України Володимиру Зеленському за підтримку Закарпаття та віру у наших людей.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат