Шахраїв, що виманювали гроші в громадян ЄС, триматимуть під вартою - застава 40 млн. грн

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області 27.03.2023 17:12 КРИМІНАЛ

В Ужгородському міськрайонному суді відбувся розгляд клопотання слідчого поліції, щодо обрання запобіжного заходу для трьох підозрюваних у справі, що стосується діяльності масштабного шахрайського кол-центру. Викрили злочинне угруповання співробітники кримінальної поліції Закарпаття. Серед фігурантів – організатор, його дружина, довірена особа в організації та ІТ-спеціаліст, який виводив незаконно здобуті кошти громадян.

Схема полягала у фіктивному продажі громадянам сусідніх європейських країн криптовалюти.

Вдалося встановити кілька фактів протиправної діяльності громадян, збитки від якої склали понад 5 млн грн, що еквівалентно більше 130 тис. доларів США. За попередніми даними, щомісяця шахрайська схема могла приносити 500 тисяч доларів США прибутку.

Слідством встановлено, що потерпілими були громадяни країн ЄС. «Оператори» телефонували їм і під виглядом співробітників банківських установ чи трейдингових компаній шахрайським шляхом виманювали грошові кошти, переводячи їх у подальшому в криптовалюту.

Для своєї діяльності облаштували офісне приміщення в Ужгороді, оснащене комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням, було розташоване в Ужгороді та розраховане на одночасну роботу там до 20 осіб. Кандидатів на місця «операторів» ретельно відбирали, вони проходили перевірку поліграфом, а однією з основних умов було володіння чеською, словацькою, польською чи угорською мовами.

Після того, як закарпатські поліцейські затримали ключових осіб схеми та провели обшуки за місцем проживання і роботи, слідчі поліції повідомили їм про підозру - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою.

Ужгородський міськрайонний суд обрав для затриманих запобіжіні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, загальною сумою 40 млн гривень. Для організатора - арешт із заставою 20 мільйонів гривень (киянин, якого затримали в столиці), для його спільників (львів'янин та дніпрянин) – по 10 мільйонів гривень з кожного. Щодо четвертої підозрюваної – вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Наразі підозрювані утримуються в слідчому ізоляторі. За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат