Під час ревізії Закарпатського центру громадського здоров’я аудитори виявили порушення на понад 3 мл

23.03.2023 17:52 КРИМІНАЛ

На понад 3 мільйони гривень фінансових порушень законодавства, які призвели до збитків, виявили працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби у Закарпатській області під час ревізії комунального некомерційного підприємства «Закарпатський обласний центр громадського здоров’я».

Фінансово-господарську діяльність медзакладу аналізували за період із 15 квітня 2020 року і до серпня 2022 року. Порушення виявили насамперед щодо «ковідних» виплат персоналу, недоотримання коштів за платні послуги, при проведенні закупівель.

Зокрема, при перевірці виплат та доплат працівникам Центру аудитори встановили порушення на понад 137 тис. грн, а саме:

10 медичним та іншим працівникам за січень, лютий та березень 2021 року нарахували та виплатили доплату до заробітної плати за медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Хоча за постановою Кабміну такі виплати мали проводити лише з 1 вересня до 31 грудня 2020 року. Не передбачав таких доплат і Колективний договір КНП «ЗОЦГЗ»;

до наказу про преміювання для заохочення працівників, які безпосередньо зайняті відбором взірців біоматеріалу, їх обробкою, розмежуванням і скринінгом пацієнтів, включили бухгалтера, економіста та акушер-гінеколога, хоча робота цих працівників не була пов’язана з відбором біоматеріалу;

без розпорядчих документів нарахували та виплатили у квітні 2020 року окремим працівникам надбавки за складність та напруженість у роботі.

Ревізією аудитори виявили, що Центр громадського здоров’я недоотримав 2,9 млн грн за надання платних медичних послуг: лабораторних, діагностичних, консультативних – за зверненням громадян, без направлення лікаря, а також за проведення мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних,хімічних, токсикологічних та інших досліджень, що не належать до гарантованої державної медичної допомоги населенню.

При цьому нарахування доходів у бухгалтерському обліку відповідно до фактичної кількості укладених договорів про надання платних медичних послуг не здійснювалося.

Окрім цього, працівниками виявлено порушення при трьох закупівлях медичних виробів, обладнання, дезінфікуючих засобів, необхідних для протидії, локалізації та ліквідації COVID-19 та у 57 договорах порушення строків оприлюднення інформації про закупівлі в електронній системі закупівель Prozorro.

Фактом ненадходження КНП «Закарпатський обласний центр громадського здоров’я» 2,9 млн грн за платні послуги та проведені аналізи займаються правоохоронці.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат