У Хусті відкрили реконструйоване за 20 млн. грн інфекційне відділення районної лікарні

20.03.2023 10:17 ЗДОРОВ'Я

У Хустській районній лікарні ім. Віцинського відкрили оновлене інфекційне відділення. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Тут зробили капітальний ремонт у будівлі, реконструкцію даху та системи опалення. Раніше у цьому ж закладі вдалося запустити сучасне приймальне відділення, відреконструйоване у межах президентської ініціативи «Велике будівництво».

В оновлених приміщеннях вже готові приймати пацієнтів."Сьогодні спільно з головою ОВА Віктором Микитою оглянули об’єкт, поспілкувалися з медичним персоналом. Загальна вартість робіт становить понад 20 млн грн, які залучили для реалізації проекту з різних джерел. Зокрема, 10 млн грн заклад отримав внаслідок розподілу субвенції з державного бюджету у 2021 році, понад 10 млн грн спрямували з місцевого бюджету, ще майже 2 млн грн. – кошти з господарської діяльності медичного закладу.У відділенні розгорнули 30 ліжок, 28 з яких забезпечили централізованим киснепостачанням. За кошти обласного бюджету сюди закупили і встановили кисневий генератор потужністю 250 л/хв. Це дозволяє відділенню не залежати від вимкнень електроенергії, а пацієнтам – завжди отримувати необхідний кисень не зважаючи на зовнішні фактори", - написав Білецький на своїй сторінці у Фейсбук.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат