Працівники Офісу Омбудсмана вважають неприйнятними умови проживання ВПО у Мукачеві

18.03.2023 11:16 СОЦІО

Старе приміщення, холод, пліснява, порушено вимоги пожежної безпеки: нелюдські умови для проживання ВПО в Мукачеві.

Працівники Офісу Омбудсмана перевірили умови проживання внутрішньо переміщених осіб, для яких Мукачівська міська молодіжна громадська організація «САМЕРС» облаштувала місце компактного поселення в приміщенні «Товариства сліпих України».

Там проживають 17 людей, серед них - 6 дітей, пенсіонери, особи з інвалідністю.

Вони поскаржилися на нелюдські умови проживання:

▪️ будівля стара і потребує капітального ремонту;

▪️ немає централізованого опалення, тільки піч-буржуйка та обігрівачі. Температура повітря в кімнатах - 15-16 градусів, а в коридорах – не більше 10-ти. Через це - висока вологість, на стінах і стелі пліснява;

▪️ кімнати в незадовільному технічному та санітарно-гігієнічному стані. Їх одночасно використовують для відпочинку, як кухню, для прання та зберігання дров. Тут же встановлено піч-буржуйку, що порушує правила пожежної безпеки;

▪️ в одній з кімнат мешкають люди різної статі та віку;

▪️ на всіх - один старий санвузол і душова, які до того ж в одному приміщенні, розділеному перегородкою;

▪️ недотримано і вимоги інклюзивності приміщень для осіб з інвалідністю: немає пандусів, спеціально обладнаної душової кімнати.

"Враховуючи зазначене, наголошую: такі умови проживання внутрішньо переміщених унеможливлюють реалізацію їхнього права на гідний рівень життя, створюють загрозу для їхнього здоров’я. Звертаюсь до Закарпатської обласної військової адміністрації та Мукачівської міської ради невідкладно вирішити питання з переселенням ВПО в інше місце з гідними умовами для проживання." — йдеться у повідомленні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат