На Закарпатті створюється єдиний госпітальний округ та його кластери по районах

15.03.2023 11:14 ПОДІЇ

Це потрібно для того, щоб забезпечити населенню територіальну доступність до якісної медичної та реабілітаційної допомоги, повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Нам слід утворити госпітальні кластери, встановити їхні межі, визначити, які заклади сформують у майбутньому мережу надкластерних, кластерних, загальних та інших видів. Таку процедуру мають пройти лікарні по всій країні.

Відповідний розподіл проходитиме залежно від кількості напрямів медичного обслуговування. Так, у загальних лікарнях можна буде отримати допомогу терапевтичного, хірургічного, інфекційного профілю, неускладнених пологів тощо. А якщо потрібна більш вузькопрофільна допомога – ендокринологів, судинних хірургів, нейрохірургів, допомога при інсульті та інфаркті, ускладнені пологи та неонатологічна допомога – це рівень кластерної лікарні. До уваги братимуть також кількість населення, яке обслуговуватиме кожен заклад.

До процесу формування нової спроможної мережі слід підійти дуже ретельно. Лікарням варто проаналізувати всі фінансові питання, свої можливості. Так, десь нам доведеться об’єднувати заклади, але передусім маємо думати про людей, якісні послуги та сучасні методи лікування у комфортних умовах.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат