На Закарпатті посилюють контроль за дотриманням норм щодо сейсмостійкого будівництва

Закарпатська ОВА 09.03.2023 12:18 СОЦІО

Відповідне розпорядження сьогодні підписав Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.

Трагедія, яка відбулася в Туреччині та Сирії через землетруси, забрала десятки тисяч життів. Вона показала, що цього можна було уникнути, дотримуючись норм сейсмічності під час будівництва, повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Закарпаття – також сейсмічно активний регіон, тож ці питання потребують додаткової уваги та контролю на всіх рівнях.

Підписав розпорядження про вжиття заходів щодо додержання вимог і норм сейсмічності під час проведення будівництва на території області.

Посилюємо контроль за неухильним дотриманням антисейсмічних вимог державних будівельних норм та правил під час підготовки проєктної документації організаціями-розробниками на нове будівництво, реконструкцію й експлуатацію будівель і споруд різного призначення, що зводяться або розміщуються на території області.

Залучаємо Державну інспекцію архітектури та містобудування України в особі Управління ДІАМ у Закарпатській області для посилення контролю за дотриманням забудовниками вимог і норм щодо сейсмічності.

Водночас обласне управління ДСНС перевірить готовність сил і засобів щодо їх залучення у разі виникнення землетрусів, на постійній основі організує проведення навчань і тренувань особового складу з розбору завалів, пошуку і рятування людей у таких випадках.

Життя та здоров’я людей – понад усе, тому кожен відповідний орган і служба повинні концентрувати увагу й роботу на безумовному дотриманні вимог і норм сейсмічності під час будівництва.

Закарпатська ОВА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат