В Ужгороді суд обирає запобіжний захід колишньому керівнику банку

admin 06.03.2023 19:57 ПОДІЇ

В Ужгороді відбулося судове засідання щодо колишнього керівника Комінвестбанку Мирослава Гісема, якого його ж рідний батько, директор Ужгородського коньячного заводу, Володимир Гісем звинувачує у фінансових махінаціях, які нанесли банку збитки на суму 50 млн. грн.

Сьогодні наш кореспондент відвідав судове засідання щодо обрання запобіжного заходу і є певні висновки.
Найголовніший - мова йде не про збитки державі, тому бюджет тут не постраждав і закарпатцям хвилюватися не варто.
По-друге, це типові родинні розбірки.
По-третє, прокуратура дивним чином оперативно відгукнулася на позов директора коньячного заводу Володимира Гісема і при цьому прокурорами ігноруються численні факти, по яким можна розслідувати справи проти самого Гісема-старшого.

Засідання тривало трохи менше трьох годин і запобіжний захід так і не було обрано. Засідання перенесли на 9-ту годину ранку у вівторок.
На думку голови Наглядової ради банку Володимира Гісема, тодішній керівник банку його син Мирослав Гісем з підопічними кредитували осіб, а потім завищували ліміт кредиту та самі умови кредитування. Для цього вони залучали вдаваних власників майна та вигодонабувачів.

Слідчі надали суду купу паперів про нібито виявлені порушення, але жоден з них не пояснює, які ж тут "фінансові махінації злочинного угруповання", як йдеться в позові.

Більше того, адвокати Гісема-молодшого надали судді звіти банку за вказані роки і ці звіти підписані самим Гісемом-страшим і затверджені Нацбанком, як такі, що повністю відповідають закону. Тобто, порушень ніяких не було.

Тим не менше, прокуратура просить у судді, щоб Гісема-молодшого взяти під варту без права застави і прокурор навіть оголосив його у міжнародний розшук, бо Мирослав Гісем вже понад рік проживає в Угорщині.
Адвокати Мирослава Гісема кажуть, що це абсурд, бо їхній підопічний сам надав адресу свого проживання і готовий співпрацювати зі слідством.

Таким чином, влада на Закарпатті отримала зовсім непотрібний скандал, бо про такі справи явно дізнаються у Києві.
Володимир Гісем вже 11 років тримає коньячний завод на стадії ліквідації і не оприлюднює членів колективу, які є власниками заводу. Але це не хвилює правоохоронців.

Володимир Гісем заляпаний справою з туркомплексом "Верховина" у Невицькому, але справа про незаконно відібрані землі так і не розслідувана.

Володимир Гісем давав інтерв'ю російським виданням і виїхваляв Путіна і переконував, що Росія вже виграла третю світову війну, але такі заяви колишнього голови Соцпартії на Закарпатті та колишнього члена Партії Регіонів прокуратуру також не цікавлять.

Як і не цікавлять прокуратуру факти вивозу величезних сум на статутний фонд словацького підприємства такою собі прикордонницею Ольгою Тютюнниковою, у якої двоє дітей з прізвищем Гісем.

Безумовно, що бездіяльність прокуратури щодо Гісема-старшого є предметом ретельного обговорення на РНБО. І коли це станеться, тоді і справа проти Гісема-молодшого лусне, як мильна бульбашка.

admin

Коментарі :


07.03.2023 10:59 папік

Все викладене то правда. Гроші дипломатами носяться на словаки і зараз про що знає весь КПП Ужгород.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат