Відбулося чергове судове засідання у справі про зґвалтування неповнолітньої в Верхніх Воротах

08.12.2023 11:22 ЗДОРОВ'Я

Вчора відбулося чергове судове засідання у резонансній справі щодо зґвалтування неповнолітньої дівчини на Закарпатті. Про це повідомляє Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”.

Сторона обвинувачення зачитала обвинувальний акт за ч. 3 ст. 153 ККУ (“Сексуальне насильство”) та підтримала обвинувачення за цією статтею. Водночас потерпіла та її представники/ці підтримали первісно висунуте обвинувачення за ч. 3 ст. 152 – “Зґвалтування”.

Що важливо – адвокатки потерпілої домоглись того, аби потерпіла не була присутня в залі судового засідання, щоб уникнути негативного впливу цього судового процесу на неї.

Наступне судове засідання призначено на 22 грудня, під час якого заплановано визначитись із доказами та порядком їх дослідження.

З початку осені ця справа мандрувала судами Закарпаття. Нагадаю, захисники обвинувачених заявили відвід судді, а потім ще відвід судді, який мав розглядати відвід судді, а суддя, яка мала розглядати відвід судді, який розглядає відвід судді – взяла самовідвід. На тому судді Воловецького суду, яких аж троє – закінчились. Так буває, тому справа спочатку поїхала в Закарпатський апеляційний суд, який доручив розглядати відвід Свалявському суду. Зрештою, тільки сьогодні, 7го грудня ми почали просуватись далі по процесу”, – зазначила одна з адвокаток постраждалої дівчинки Роксоляна Гера.

Roxolyana Gera

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат